sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Vaihteistoa ja jarruja

Kulunut viikko on ollut enempi vähempi vastoinkäymisiä täynnä. Juhannus-reissuilta sunnuntaina pois ajallessa poiki Nissanin vaihdelaatikosta viitonen. Tarkoitus oli pikaisesti elvyttää tallin takana seissyt Ooppeli vara-autoksi vesipumpun vaihdolla mutta vesipumppua ihmetellessäni totesin, että kansipahvikin kaipasi huomiota. Ooppeli on nyt sitten kone purettuna tallissa ja odottaa tiivisteitä. Dodge sammui torin kupeeseen torstaina lounasreissulla, hukkasi kipinän eikä millään käyntiin. Viikon kruunasi perjantai. Nivan peräkontin lukko otti ja hajosi, reissukamat olivat sitten nätisti lukkojen takana.

Alunperin ajatuksissa oli ostaa suomesta rempattu aski pallukkaan mutta muutamaan paikkaan laittamiini kyselyihin en saanut mitään vastauksia. Toisena vaihtoehtona oli tilata Englannista kokonaan "uusi" aski mutta Nissanin askin leviäminen taisi sitten syödä bussin askibudjetin. Onni onnettomuudessa oli, etten ehtinyt ostaa rempattua tai uutta askia ennen juhannusta. Ei auttanut kuin kaivaa bussin mukana tullut aski esiin. Käytän tuon nyt sitten itse auki. Tsekkaan, vaihdan tarvittavat tiivisteet ja sitten kovaa ajoa. Sormet ristiin, että aski on edes jotenkuten ajokuntoinen. Pyyhkäisin askin puhtaaksi ja seuraavaksi se levitetään palasiksi työpöydälle.

Alkuviikosta ilmestyi ovelle bussin jarrulevyt, alkuperäiset olivat lentäneet liian kuluneina romulavalle jo aikoja sitten. Niputin etujarrut kasaan. Satulat ja muut hilppeet olivat odottaneet hyllyssä jo melkein vuoden päivät.

Takajarrut ovat melkein kasassa. Kuskinpuoli jäi vielä ilman letkua, kun vuosi sitten ostamani takaletku osoittautui aivan liian pitkäksi. Olisi pitänyt silloin ottaa mitoista selvää itse, eikä uskoa ummikkona myyjää. Pitkä letku heivataan miljoonalaatikkoon ja tilataan Englannista oikeanmittainen.

Tökin tankin huohotusputket paikoilleen ja konehuoneen kyljen aukko sai Smiley-luukun takaisin paikoilleen :)

Kojelaudan tötteröt ja putket löysivät paikkansa. Puhaltelin velä "joutessani" vetareiden kiinnityshilppeet puhtaiksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti