sunnuntai 10. elokuuta 2014

Oviverhoilua...

Viikko sitten sunnuntaina aloitin moottorin ympärille tulevien peltien puhaltelun. Osa vaatii hieman sepitystä ennen maalausta. Jostain syystä kakkostulpanreikä on leikelty peltisaksilla isommaksi. Pitänee jostain varmaan metsästää kunnollinen räjäytyskuva jäähypelleistä, näkisi edes löytyykö kaikki tarvittava. Tässä vasta osa romuista....

Viikolla nappasin itseäni niskasta kiinni ja veistelin oviverhoilut vihdoista viimein muotoonsa. Muottina käytin vanhaa ovipahvia ja kuviosahalla käsipelissä muotoilin laminaatit. Kohtuu hyvin onnistui, paitsi että porasin sitten ekaan levyyn käsinojan reiät väärään kohtaan. Onneksi ei ollut tarkoitus käyttää alkuperäisiä vetimiä ja poratut reiätkin osuivat ovessa sopivien kiinnitysreikien kohdalle. Reikiin törkkäsin ruostumattomasta lenkit ja lenkkeihin tulee vetimet pehmusteiden ompeluun käytettyjen riippumattojen köysistä.

Ikkunaveivien virkaa hoitamaan laitoin sittenkin nuo keväällä ostamani halpis-bling-bling veivit. Nupit vain ovat vielä väärän väriset. Näitä tarvikeosia piti hieman modata, että kävivät pallukkaan. Noin 5mm täytyi sahata pois, jotta veivien boorit ylettivät nostinmekanismin booreihin.

Takaluukun kromattua lukkoa olen metsästänyt varmaan puoli vuotta, kun omasta yksilöstäni oli "kieli" poikki mikä lukituksen aukaisee. Uusia mustia kyllä kaupoissa tuntuu olevan muttei kromattuja, ei edes käytettyjä. Tuossa viikolla kahvia juodessa ja työpöydällä olevaa hylsyä tuijotellessa se sitten välähti. 7mm hylsystä saa juurikin lukkopesän päähän sopivan neliskanttisen reiän ja siihen vain hitsaten parimillisestä sopiva kieli!

Nyt on sitten lukko-ongelmakin ratkaistu. Tiivisteen leikkelin kumimatosta lukolle itse, kun tarviketiiviste hajosi heti kättelyssä käsiin.

Vielä olisi avainongelma ratkaistavana ;)

Eilen tuli taas hieman pöhisteltyä osia puhtaaksi ja joitain jo maalasinkin. Jos vaikka tulevalla viikolla pääsisi sovittelemaan kallistuksenvakaajan ja ainakin osan vaihteiston vivuista paikoilleen.

Hiekkapuhalletut imusarjat pinnoitin myös ja huomenna nuo pitäisi vielä paistaa uunissa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti