keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Bussi sai viikset

Viikonloppuna tuli taas puhalleltua ja maalailtua osia. Nyt taitaakin ulkona maalailut olla sitten ohi, kun ekat pakkasaamutkin on jo nähty. Takapuskurin puhalsin ja kiillotin. Katsoin lämpömittaria ja päätin pyyhkäistä päälle kirkaslakan. VIRHE!

Ekan kierroksen kun ruiskaisin, niin pintaan alkoi nousta kraatereita. Joko liian kylmä metalli tai sitten siinä keleen puskurissa oli silikoonia. Meni hermot ja vedin vähän lisää lakkaa pintaan. Keräsin kamat pois ja parin tunnin päästä palasin katsomaan aikaansaannosta. Tuli Kummelin "Paskallakin on tekijänsä"-sketsit mieleen. Pinta oli täynnä kraatereita, hillittömät valumat ja kaiken kruunasi miljoona banaanikärpästä. Puskuri lensi varaston perille ja siihen palataan vasta joskus tulevaisuudessa.

Koneen puhallinkopan puhdistuksen sain loppuun. Pitkään mietin notta kiillotanko vaiko värjäänkö ja päädyin jälkimmäiseen. Osterinvalkoisesta pinnasta huomaa parhaiten jos maantieltä on sattunut roiskumaan öljyä konehuoneeseen päin ;)

Puhaltimen ehostin, kiiltävää mustaa ja alumiinia.

Alkuperäinen torvi kävi hiekkakylvyssä muiden osien matkassa ja värjäsin sen mustalla. Torvi on tätä kirjoitellessa ruuvattu jo pirssin pohjaan ja kytketty sähköihin.

Moottorin takakannake taisikin sitten olla viimeinen isompi maalaamaton osa. Kiiltävän mustaa pintaan ja kaveriksi vielä uudet kannakekumit. Vielä kun muistaisi miten päin tuo paikoillaan ollessa oli :D

Reilu viikko sitten sain korjattua rattiputken yläpään johdotukset ja jäin pohtimaan katkenneen pyyhkijänviiksen korjausta. Onneksi tuumailin asiaa aikani, toissapäivänä löytyi yllättäen ehjä yksilö sopuhintaan! Samalla paljastui, että nuo bussissa alunperin olleet viikset eivät olleetkaan virallisesti tähän malliin kuuluneet.

"Uudet" viikset istuivat nätisti rattiputken yläpäähän.

Rattiputken yläpää lopsahti paikoilleen ja kytkin siihen jo sähkötkin. Muuten tuo johtohelvetti onkin vielä täysin levällään.

Moottoria purkaessa tuli yksi vastoinkäyminen. Öljypumppua irroittaessa korvake murtui käsiin, ennenkuin ehdin edes voimaa käyttää :( Joutuu sitten uuden etsimään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti