keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Sähköjen virittelyä

Bussin parissa en ole ehtinyt paljon aikaa viettää mutta muutama tunti on tullut ihmeteltyä sähköjä. Valmiissa johtosarjassa oli pari nippua merkattu suuntaa antavasti, joten yksittäisten piuhojen merkkaamisessa on mennyt hetki jos toinenkin. Olen tarkoituksella käynyt joka piuhan läpi ja merkannut ne. Jos ei muuta, niin tämän rumban jälkeen tunnen bussin sähköjen sielunelämän paremmin kuin omat taskuni ;)
Vanhasta johtosarjasta piti ottaa sulakerasia ja rattiputken juureen tulevat liittimien rungot. Uudessa sarjassa on muuten kaikki bussissa tarvittava ja piuhat näyttäisivät olevan juurikin oikean pituiset ja mikä tärkeintä, oikeilla värikoodeilla varustettuja! Kallishan setti oli mutta jos tuota olisi itse alkanut nykertämään metritavarasta, niin tekemättä olisi jäänyt tai ainakin aikaa olisi palanut aivan älyttömästi. Mukana tullut A4:lle tulostettu sähkökaavio oli niin pientä suttua, että otin ja tulostin netistä A3 koossa uuden. Siitä alkoi jo saada selvääkin.
Vaihdelaatikkoremppa otti takapakkia, tilaamani tiivistesarja ei sitten saapunutkaan muiden osien mukana. Ensi viikolla askiini sopivaa settiä pitäisi olla taas saatavilla maailmalla joten yritetään uudelleen. Muita puuttuvia hiluja sain alkuviikosta käsiini ja niitä tökin paikoilleen. Vasemman puolen takajarruletku saapui, tällä kertaa oikean pituinen.
Jarrukilpiin kumitutit...
Kytkin ja jarrupolkimen varteen tiivisteet kabiinin puolelle. Alapuolellahan olikin jo kumitiivisteet olemassa.
Kytkinpolkimen "pohjaanlyöntikumi"...
Onneksi nysväsin ja tutkin sähköjä perusteellisesti. Rattiputken yläpään kun avasin, niin sieltä paljastui taas kyläseppäviritys. Putken yläpään vivusto on jossain vaiheessa vaihdettu ja piuhat oli sitten liitetty toisiinsa teippaamalla, huraa! Tuo menee purkuun, kasaan uudestaan kunnolla ja kutistesukan kanssa.

2 kommenttia: