sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Sähköä!

Alkuperäiset takavalot sain putsattua käyttökelpoiseen kuntoon kohtuu helpolla. Lasikuulia, tinneriä, astianpesuainetta ja yksi ilta. Toiseen takavaloon tilasin uuden peitelevyn puuttuvan tilalle ja kaikkiin uudet tiivisteet. Tänään laatikoita penkoessani löysin sitten tuon puuttuneen peitelevynkin bussin mukana tulleen miljoonalaatikon pohjalta. Täytyy varmaan tehdä inventaario kaikista romuista, ettei tule enempää tuplaosia haalittua...

Takavalot istuivat pienen punnerruksen jälkeen paikoilleen. Tökin samalla kaikkialle uudet polttimot.

Kytkin mittariston piuhat ja nopeusmittarin vaijerin. Ruuvasin mittariston kiinni ja tyrkkäsin ratin paikoilleen. Tulikin juuri mieleen, että ratin mutteri jäi kiristämättä...

Tässä vaiheessa alkoikin olla sen verran osia paikoillaan, että pääsin testaamaan sähköjen toimintaa. Kytkin akun paikoilleen ja tadaa, kaikki sähköt toimivat niin kuin pitikin, kerta laakista! Herkkä hetki, kun malmikasa alkaa osoittaa elonmerkkejä ;)

Alkuperäinen reilu 36 vuotta sitten DDR:ssä valmistettu torvi tosin pysyi hiljaisena. Vaihdoin tilalle uuden tarviketorven ja beeb beeb, jo alkoi bussi pitää ääntä.

Lohkonpuolikkaita ja kampuraa käytin ajelulla. Koneistaja meinasi, että lohko on niin hyvässä kunnossa, ettei sille kannata tehdä mitään. Hyvä hyvä, taputin karvaisia käsiäni yhteen. Kampura jäi kiillotettavaksi ja saanen sen takaisin joskus ensi viikolla.

Ruuvailin tänään vielä iltapuhteiksi käsijarrukahvan kiinni. Laitoin myös uuden kaasupolkimen paikoilleen. Jotenkin tuo kaasupolkimen vivusto ei luottamusta herättänyt, ihan niin kuin jotain puuttuisi mutta tuon ehtii vielä monta kertaa purkamaan joten ei jäädä sitä murehtimaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti