lauantai 13. joulukuuta 2014

Kannet kasassa

Kuluneella viikolla sain kansiprojektin lopultakin päätökseen. Alkuviikosta saapuivat oikeanmittaiset imuventtiilit väärien tilalle ja kansipaja sai viimeisteltyä työnsä. Sen tässä oppi, että jokaikinen osa on syytä tarkastusmitata moneen kertaan ja joka suunnasta vaikka olisi olevinaan tilannut oikeita osia. Valmiisiin kansiin pyöräytin vielä paikoilleen puuttuneet imusarjan pinnapultit ja uudet pakosarjanpultit. Pakosarjan pultteihin sipaisin hieman kuparitahnaa, jospa ne seuraavan remontin yhteydessä eivät sitten olisi niin jumissa kuin tällä kertaa. Toivottavasti sitä toista remppaa ei minun tarvitse suorittaa.

Päätin fiksata kulahtaneet alkuperäiset kickpanelit. Penkkien verhoilusta jäi yli muutama palanen riippumattojen kangasta mitkä riittivät juuri ja juuri panelien vuoraamiseen. Tuolla kelpaa nyt varpaita heilutella ;)

Koneen kasausta sain edistettyä taas palan matkaa. Nokkarattaasen saapui uudet pultit, matalemmilla kannoilla ja pääsin hieromaan nokan paikoilleen. Päittäisvälykset olisi nyt kohdallaan ja pienen työstämisen jälkeen öljypumppu ja nokka mahtuvat kumpikin paikoilleen.

Sitten projekti pysähtyi pieneen vastoinkäymiseen, näitä pikku pysähdyksiä tuntuu nyt riittävän. Toiselle lohkonpuolikkaalle kun tein viimeistä pesua, niin huomasin siinä ylimääräisen reiän. Bensapumpulta öljypohjaan johtava kanava kulkee lohkon pinnassa ja siellä näytti olevan reikä, ulos saakka. Tipautin puolikkaan hitsaamoon ja ensi viikolla reikä pitäisi olla hoidettu pois päiväjärjestyksestä ja toivon mukaan pääsen jatkamaan kasausta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti