lauantai 20. joulukuuta 2014

Lohkon reiät ummessa

Jatketaampa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Toisesta lohkonpuolikkaasta löytyi reikä, tässä vaiheessa ei vituttanut enää ollenkaan. Sen verran monta reikää tästä vehkeestä on jo paikattu. Nakkasin puolikkaan alumiinihitsarille ja tuossa alkuviikosta sain paikatun lohkon takaisin. Nyt pitäisi taas öljyjen pysyä sisäpuolella.

Tsekkasin vielä kaiken läpi ja niputin lohkon kasaan.

Tässä vaiheessa taputtelin itseäni selkään. Lohko oli momentissaan ja kaikki sisuskalutkin vielä pyörivät. Mittasin päittäisvälykset ja kaikki osui nätisti tehtaan arvoihin. Joulupukki oli sattunut tuomaan hieman ennakkoon uuden heittokellon, joten se pääsi heti tositoimiin ;) Sitten koneen kasaus pysähtyi (jälleen kerran), kun tajusin, ettei "täydellisen" tiivistesarjan mukana tule vauhtipyörään kuuluvaa pientä tiivisterinkulaa. Sellainen lähti siis tilaukseen ja siirryin muiden kohteiden pariin. Kampuran stefat olin sentään älynnyt tilata erikseen mutta aina näitä puutteita vain tulee kuin puskista esiin.

Matkahuolto kiikutti tontille Baby Moonit. Tällaisia olen aina halunnut mutta koskaan aikaisemmin ei tallissa ole ollut näihin sopivaa autoa. Nyt on ja siirsin Moonit odottelemaan hyllyyn bussin valmistumista. Näistä voi vaikka peilailla letin kuntoon sitten reissussa.

Etuistuimille asensin uudet kolmipistevyöt. Takapenkillekkin hommasin kolmipistevyöt mutta ne eivät miellyttäneet silmää eivätkä oikein toimineet rock'n roll penkin kanssa. Taakse tulen asentamaan sittenkin pelkät lantiovyöt.

Kattoverhoilu on edelleen suunnittelun asteella joten asensin kattopalkkeihin alustavasti bussin vakiovalot. Jos visiot katon suhteen eivät ennen kesää kirkastu, niin mennään sitten vaikka tällä tyylillä ensimmäiset reissut. Sähköjen ja ylipäätään ovikytkimien toiminta tuli myös testattua. Valot saa päälle, pois ja lisäksi automaattisesti päälle ovia auottaessa.

Tänään pääsin kasailemaan kaasareita. JK:n tupla-solexeille tarkoitettu tiivistesarja on muuten OK mutta siinä ei näköjään tule '78 mallisiin Solexeihin sopivaa "hot idle valven" tiivistettä. Onneksi työpöydälle oli jäänyt pyörimään vanhat tiivistejämät malliksi ja kyseisen tiivisteen saa askarreltua helposti tiivistepaperista.

Lämmityspuolta olen alkanut myös edistämään. Eberin meinasin ainakin alkuun jättää pois. Jos remppaisi sen sitten joskus tulevaisuudessa. Mennään nyt pelkkien lämmönvaihtimien avulla. Peräpäähän ja itseasiassa kaikkialle muuallekin tulee kokonaan uudet putket ja muut hilppeet. Jos näillä edes tuulilasin pitäisi puhtaana Suomen kesässä.

Hanskalokeron sain kuin sainkin elvytettyä kuntoon. Kunnon puhdistus ja kevyt musta maali teki ihmeitä. Valmiiseen lokeroon sujautin vielä alkuperäisen käyttöoppaan ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti