keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Makoilua

Joulurauha tuli ja tallissa työskentely keskeytyi melkein viikoksi, kun päivät kuluivat kinkkua syöden ja nukkuen. Lepotauon jälkeen jaksoikin sitten taas maata bussin alla ;)

Kytkinvaijerin suojaputkeksi löytyi "rautakaupasta" 12mm ruostumatonta putkea. Pujottelin putken alustaan, pienen vääntelyn jälkeen se istui paikoilleen oikein nätisti. Aikani ihmeteltyäni takapäästä putken pituutta, otin ja jumppasin projektilaatikon paikoilleen ja sovitin kytkinvaijerin kaikkine putkineen sen mukaan. Toistaiseksi täppäsin putken kiinni vain tuohon taka-akselin alle.

Tupla-Solexit olisivat taas kasassa ja odottavat nyt koneen valmistumista.

Sain maanantaina vauhtipyörään puuttuvan pikkutiivisteen ja edistin koneen kasausta hieman. Vauhtipyörä on nyt paikoillaan, samoin öljypumppu, koneen takakannakkeet, kampuran stefat, öljynsuodattimen jalka ja lohkolämmitin.

Lohkolämppäri meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia. Pulttien momenttia en löytänyt mistään ja onneksi tuli tuumailtua ajan kanssa. Huomasin, että toinen kierre lohkossa oli osittain jo valmiiksi vioittunut eli pultit on joskus aikoinaan väännetty ainakin kertaalleen liian tiukalle. Sain korjattua kierteen ja uuden, karvan verran pidemmän pultin kanssa sain lämppärin pultattua paikoilleen. Katsotaan nyt miten pitää öljyt pelkkien uusien tiivisteiden kanssa, vai pitääkö laittaa väliin vielä tiivisteliimaa.

Seuraavaksi pitäisi varmaan aloittaa uusien sylinterien ja mäntien tutkiminen ja paikoilleen sovittelu... Mutta nyt taitaa tämä vuosi olla taputeltu ja rojekti jatkuu vuodenvaihteen jälkeen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti