perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hienosäätöä

Koneen säätöä on tullut harjoitettua enemmän kuin tarpeeksi. Hain kaupasta Hellan kiekkamittarilla varustetun ajoituslampun ja hommat lähtivät taas etenemään. Uskaltauduin jopa heittämään lenkin kaupungilla neljän ruuhkassa ja motarillakin tuli käytyä. Nyt jolkoteltiin jo ihan kivasti 80km/h matkanopeutta. Nopeusmittari tuli kalibroitua, näyttää 8km/h liian vähän.

Jarrut nypyttivät edelleen kovemmasta vauhdista jarruttaessa. Kävin alustan vielä kertaalleen läpi mutta mitään selitystä en tuolle oudolle käytökselle löytänyt. Lopulta ilmasin kertaalleen jarrut ja nyt tuo nylpytys katosi ainakin kylätiellä kurvaillessa ja jarrutellessa. Olisikohan siellä sittenkin ollut ilmaa jossain sopivassa mutkassa.

Sytkän säätö ei meinannut millään sujua, en saanut säädettyä sitä mieleiseksi millään ja tyhjäkäynnilläkin kone hieman nikotteli. Jakaja käyttäytyi niin outosti, että lopulta purin sen palasiksi. Sieltähän se vika löytyi, alipainesäädön liikkuvat siellä jumittivat. Kaipasi perusteellisen puhdistuksen ja hioin tuon "jarrukuulan" muodostaman kolosen pois. Kevyt voitelu perään ja johan alkoi osat liikkua.

Ei tuo vieläkään mikään huippuhyvä ole mutta nyt sain säädettyä ilman alipaineletkuja ennakon tasan 8 asteeseen, kun kone pyöri tasaista 800 kierrosta minuutissa. Seuraavaksi testiajoa ja sen perusteella tehdään sitten muutoksia. Jos sitä sitten pääsisi jatkamaan kaasareiden säätöjä. Hiljaa hyvä tulee ;)

Bensamittari heräsi tänään yllättäen henkiin. Aiemmin en ollut saanut siihen mitään eloa mutta aamulla se heräsikin yllättäen, kun vielä kertaalleen piuhojen päähän vastusta sovittelin. Samalla paljastui tankin anturissakin asennusmoka. Ihmettelin kun anturi näytti vastusmittarilla mitaten lähes tyhjää tankkia kokoajan vaikka olin mielestäni kipannut tankkiin jo aika monta kertaa polttoainetta. Tässä vaiheessa kiittelin itseäni, en ollut hitsannut umpeen tuota jonkun tekemää "huoltoluukkua" tankille.

Anturi irti, totesin tankin olevan aivan täynnä ja anturi oli sitten 90 astetta vinossa. Kanitti sopivasti tankin kylkeen ja näytti lähes tyhjää kokoajan. Käänsin anturia 90 astetta ja nyt anturilta tulee oikeaa tietoa. Mittariston päässä pitää vielä vaihtaa jännitteensäädin uuteen, mittari näyttää edelleen liian vähän. Olisipa jäänyt tekemättä ilman huoltoluukkua. Mutta nyt uskaltaa lähteä jo vähän kauemmaksikin, kun mittarilta saa edes jotain tietoa polttoainetilanteesta.

Realismi voitti ja etujalkotilaan heitin alkuviikosta alkuperäisen kumimaton mustien kangasmattojen päälle. Sen verran kurakelit pihalla, että mustat kangasmatot muuttuivat hetkessä kauhean näköisiksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti