perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kabiinin kattoverhoilu

Kabiinin kattoverhoilu valmistui. Muotoiltuun kovalevyyn liimasin samaa tummaa mattoa, mitä käytin muuallakin sisustuksessa.

Ruuvasin verhoilun kiinni kattoluukun kehykseen ja reunoilta se pysyy kiinni bussin omissa "verhoilukouruissa". Reunat viimeistelin vielä pisaranmallisella valkoisella muovilistalla, mitä bongasin parilla eurolla Terrasta. Lista sopi laitojen verhoilukiinnikkeiden päälle kuin nenä päähän!

Viime kerralla kuvittelin löytäneeni ilmavuodon. Kun olin ruuvannut imusarjat uusien liimojen kera paikoilleen, tajusin mistä kaikki johtui. Tuonne apukuskin puolelle kun pilottia suihki, niin sen höyrythän nousi nätisti kohti ilmanputsarin ilmanottoreikään. Ei ihme, että kierrokset nousivat kun pilottia suihkin. Stupid me! Noh, ompahan imusarjojen tiivistys nyt parempi ;)

Solexien sielunelämä aukeaa päivä päivältä enemmän ja nyt alkaa säätäminenkin sujua. Kaasuläppien rakoa säädin hieman pienemmäksi tyhjäkäynnillä ja käytös parani taas huomattavasti. Tehtaan arvoista pitää nähtävästi pikkuisen poiketa ja oikea suunta alkaa hiljakseen löytyä. Nyt lämmin kone pörisee jo ihan kivasti tyhjäkäyntiä ja sytkän ajoitus alkaa olla myös aika hyvin kohdallaan. Ensiviikolla jakaja vaihtuu vielä tuliterään, joten sitten pitäisi onnistua lopullinenkin hienosäätö.

Seoksia ruuvailin taas hieman...

Tyhjäkäynnin kun sain pienemmäksi ja pakoputken päästä poistin kromitötterön, niin koko laitos hiljeni huomattavasti. Sitten havaitsinkin hissukseen körötellessä satunnaista kolinaa takapäästä. Pari päivää meni kolinan lähdettä metsästäessä ja lopulta huomasin, että kuskinpuolen takaiskari oli yläpäästä löysällä. Sopivassa vauhdissa ja sopivissa montuissa iskari päästi kolahduksen. Mielestäni tuon kyllä aikoinaan kiristin, joten pitää nyt seurailla löystyykö kiinnityspultti itsekseen.

Luottamus bussiin on kasvanut sen verran, että käyttöauton laitoin tänään seisontaan ja bussi saa luvan hoitaa käyttöauton virkaa syksyyn saakka.

Kuskinpenkin alta löytyi sopiva paikka sammuttimelle. Kerran on aikoinaan yksi auto syttynyt palamaan ja sen jälkeen kaikissa kikottimissa olen kuskannut sammutinta. Konehuoneen automaattisammuttimiakin olen vähän sillä silmällä katsellut ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti