maanantai 24. elokuuta 2015

Merta kohden

Uutta kattotelinettä piti päästä ulkoiluttamaan. Säätiedoitukset näyttivät rannikolle niin hyvää keliä viikonlopuksi, että päätimme lähteä katsomaan miten aurinko laskee mereen ;) Aurinkotuolit mahtuivat nätisti katolle ja peräkonttiin pakattiin parin päivän leiriytymistarpeet.

Suuntasimme Kalajoelle, samalla keikalla tulisi käytyä myös FVWA Pohjosen järjestämissä kesäkaudenpäättäjäisissä. Jälkikasvu jätettiin matkalla mummolaan ja suuntasimme rouvan kanssa kahdestaan rannikolle.

Keli suosi, taivas oli pilvetön koko viikonlopun ja päivät oltiin hellelukemissa! Ei olisi vielä kuukausi sitten uskonut, että näin komia keli vielä tälle vuodelle tulisi. Yöt nukuttiin bussissa ja auringonlaskukin nähtiin ;)

Reilu 600 kilsaa kilahti mittariin. Matka sujui ongelmitta, mitä nyt lämmöt pysyivät siellä 120 asteessa ja jopa vähän yli, maantienopeuksissa. Täysi lasti ja hellelukemat eivät helpottaneet asiaa yhtään. Kotia päästyäni tilasin ulkoisen öljynjäähdyttimen...

Mittariin on kesän aikana tullut jo 5130km! Vielä pari pidempää reissua meinasin heittää ennen tallikautta joten ehdin testaamaan ulkoisen öljyjäähyn vaikutuksen. Talvella tuo korkeiden lämpöjen syy todennäköisesti paljastuu, kun käytän koneen auki. Vähän on sellainen fiilis, että kaiken pahan alku ja juuri on tuo AA:n mäntä/sylinteri setti. Mutta tähän mennessä lämmöistä ei ole mitään muuta haittaa ollut kuin lämpömittarin viisarin näkyminen kojetaulussa. Mitään lämpenemisestä johtuvia oireita ei ole vastaan tullut missään vaiheessa.

Kalajoen tapahtumassa bongasin pari kappaletta äärivaloja, lähes virheettömillä kromiosilla. Mukana tulleet oranssit linssit miljoonalaatikkoon ja priimakuntoiset kromiosat asensin bussin taka-äärivaloihin. Näissä oli aiemmin aika kulahtaneet kromiosat.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti