tiistai 11. elokuuta 2015

Palat vaihtoon

Olin jonkun aikaa kurvaillut tankkia tyhjäksi. Suunnitelmissa oli ennen bensapumppua olevan muovisen suodattimen poistaminen. Hiljakseen jännitysmomentti tuon Bilteman suodattimen keston suhteen saavutti sen pisteen, että suodatin oli pakko poistaa yöunia häiritsemästä. Olikin jo korkea aika, kovin kauan se ei enää olisi kestänyt. Toinen letkulähtö oli alkanut jo muuttaa hieman muotoaan ja koskettaessa letkuliitos muuttui kosteaksi.

Laskin tankin tyhjäksi, poistin suodattimen ja letkunpätkät. Laitoin tilalle suoran letkun tankilta pumpulle ja jatkossa luotetaan pelkkään PA-pumpun sisäiseen suodattimeen. Kumpainenkin suodatin oli täysin puhtaita joten tuskin tuolta tankista enää suurempia roskamääriä bensankiertoon irtoaa.

Samalla kun auto oli pukeilla, päätin tutkia mistä satunnainen lonksahtelu jarruihin koskiessa tuli. Lonksahtelu oli alkanut voimistua viimepäivien aikana. Sieltähän se vika löytyi jarrupaloista. Palat pääsivät liikkumaan eteen- ja taaksepäin sen verran, että aina ensimmäisellä jarrutuksella jompaan kumpaan suuntaan kuului pieni lonksahdus. Alla oli TRW:n jarrupalat ja nyppäsin ne pois. Hyllystä löytyi toisenmerkkiset uudet ja niillä ei lonksuntaa esiintynyt. TRW:n palat kestivät näköjään 4400km :(

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti