lauantai 2. huhtikuuta 2016

Ajokausi 2016 korkattu

Tätä päivää olikin jo odoteltu. 1.4. perjantaina otin bussin liikenteeseen, nyt päästäisiin koeponnistamaan uutta moottoria ja vaihteistoa ihan oikeasti. Auto lähti laakista käyntiin, kiersin pari pikkulenkkiä ja laite tuntui toimivan OK. Keula kohti huoltoasemaa ja tankille. Kun sain auton tankattua, niin vehje ei lähtenytkään enää käyntiin. Kiva kiva, heti oltiin mittarilla tientukkona!

Aikani veivasin kaasu pohjassa ja lopulta kone hörähti käyntiin. Oireet viittasivat vahvasti kaasarin tulvimiseen.

Ajossa kaasarit toimivat hienosti mutta kun auton antoi olla 5-15 minuuttia sammuksissa, niin sitten sai taas veivata kaasupohjassa todella kauan ennenkuin mitään tapahtui. Heti kuumana uudelleen startti tapahtui heti, samoin kylmä kone käynnistyi heti mutta pikkuinen tauko kuumana oli myrkkyä.

Tsekkasin ryypyt, niillä ei vaikutusta asiaan. Cut-off valvet vaihdoin viime vuotisista kaasareista, ei apua. Toinen puola, ei vaikutusta. Bensapinnat olivat OK, samoin kiihdytyspumpun säädöt. Kuskinpuolen kaasarin kiihdytyspumppu tosin käyttäytyi hieman oudosti, välillä se ruuttaili bensaa kun pikkuisen vain hipaisi sormella käyttövipua. Kaasarin kurkku näytti myös olevan turhan märkä koneen sammutuksen jälkeen.

Muuten uusi moottori ja 6-ripainen vaihteisto toimivat hienosti. Motarilla sai työnnellä menemään satasta tuosta vain ja siitäkin lähti vielä kiihtymään kun oikeaa jalkaa vain ojensi. Vääntö ja välitykset on nyt kohdallaan!

Annoin koneen jäähtyä yön yli ja tarkastin tulpat. Ei mitään normaalista poikkeavaa mutta vaihdoin ne varuilta uusiin. Nappasin varamoottorista viimevuotiset kaasarit ja asensin ne bussiin. Tadaa, käynnistysongelmat katosivat samantien!

Jotain vikaa näissä syksyllä remppaamissani Solexeissa siis on. Nyt ei vaan sytyttänyt, että mistä ongelma voisi johtua, kun kaikki on olevinaan kunnossa. Lukuunottamatta tuota toisen kiihdytyspumpun ajoittaista sekoilua. Ajossa nämä vialliset käyttäytyivät aavistuksen verran paremmin kuin nyt paikoillaan olevat viimevuotiset yksilöt. Tyhjäkäynnin sai näillä myös paremmaksi. Pitää varmaankin purkaa vielä kerran atomeiksi...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti