tiistai 19. heinäkuuta 2016

Pohjoseen...

Viikko sitten maanantaina saapuivat tarrat kärryyn. Powered by Bananas ;)


Samantien kun sain tarrat liimattua kärryn kylkiin, suuntasimme auton keulan kohti pohjoista. Säätiedotus lupasi pelkkää sadetta mutta lähdimme kokeilemaan tuuria.

Nyt on bussilla käyty todistettavasti ulkomaillakin, Haaparanta ja karkkikauppa! Kärryyn otettiin lisäpainoa limsalavojen muodossa, 96 tölkkiä Dr. Pepperiä, Vanilja Colaa ja jotain muutakin ;)Muutaman välipysähdyksen ja yöpymisen jälkeen kurvasimme karavaanin lopulta Ylitorniolle. Sateista ei ollut tietoakaan ja aurinko paistoi lähes läpi yön! Kello oli 22:00 ja tenavat painelivat saunaan ja uimaan, kun perille pääsimme ;)Matka meni hienosti, ilman ongelmia. Kulutus pyöri matka-ajossa 9,5 - 10,5 litrassa satasella, 80km/h matkavauhtina ja pintakaasulla pöristeltiin. Viisi henkeä, kärry ja tavaraa ihan tarpeeksi matkassa. Moottoriin olin tyytyväinen, vääntöä on riittävästi ja ylämäissäkään ei vauhti hidastunut.

Perille kun pääsimme, niin kaasupoljin alkoi tuntumaan oudolta. Syyksi paljastui jumittava kaasuvivusto. Kaasareiden välitangon kuulanivelistä oli voitelurasvat kadonneet taivaan tuuliin. Aamulla hain paikallisesta varaosaputkasta spray rasvaa ja taas alkoi vivusto toimia. 

Seuraavaksi sain sydämentykytyksiä, kun bussista katosi sähköt kesken kiihdytyksen ja auto sammui kuin seinään.  Pikainen diagnoosi ja syyllinen löytyi. Akun navassa ollut päävirtakatkaisin päätti sitten hajota siihen paikkaan, ei päästänyt enää sähköä lävitseen! Otin katkaisijan välistä pois ja taas löytyi sähköä. Tämä halpismallinen akun napaan tuleva katkaisija kesti sitten noin 9000km.

 

Kelit kun suosivat, niin uimarannatkin tulivat tutuiksi. Tässä  ollaan Torniojoen rannalla, joskus iltamyöhällä. Juniori hoiti uimapuolen ja minä kuskaamisen.


Pakollinen Aavasaksan valloituskin tuli tehtyä. Sääntöhän menee, että sillä vaihteella millä mennään ylös, tullaan myös alas. En uskaltanut noudattaa neuvoa. Ylös puskettiin kolmosella mutta alas laskettelin varovasti ykkösella ja kakkosella. 


Seuraava etappi oli Rovaniemi. Pakollinen uimareissu ja kuva rannalla, taustalla Ounasvaara. Rovaniemi oli muuten ensimmäinen paikka missä kohtasimme vesisadetta. Tässä vaiheessa olimme olleet tienpäällä jo viisi päivää.


Viimeisenä aamuna vierailu Joulupukin luona.


Pukin pajalta työntelimme 565km, parilla pikaisella tankkaustauolla, suoraan Jyväskylään. Eväät syötiin vauhdissa auton ratissa ;) Viikon aikana mittariin pyörähti 1541 kilometriä. Kaikin puolin onnistunut roadtrip!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti