torstai 14. kesäkuuta 2018

Kuumana käy...

Eilen otin asiakseni ja vaihdoin kokeeksi vielä öljynjäähdyttimen koneeseen. Konetta ei tarvinnut onneksi tiputtaa pois mutta saihan tuossa purkaa tovin, että pääsi jäähyyn käsiksi. 


Muutama vuosi sitten tehdystä varamoottorista purin reilun 5000 kilsaa ajetun uuden jäähyn. Tuo vanhakin on päällepäin ihan kohtuu kuntoinen, mitä nyt muutama pikku lommo mutta neste kiertää läpi ilman ongelmia. Tuli tuolla vanhallakin jäähyllä ajettua kaksi kesää edellisellä koneella joten tämä oli lähinnä vain kokeilu millä sain pois suljettua yhden vikapaikan.


Uusi jäähy asettui nätisti ja kaikki tiivisteetkin ovat kunnossa. Myös ilmanohjaimet toimivat niin kuin pitääkin.


Illalla sain auton takaisin pyörille mutta siinä vaiheessa oli hujahtanut jo 7 tuntia joten testiajot jäi seuraavalle päivälle. 

Äsken kurvasin sitten jo tutuksi tulleelle testilenkille, nyt ulkoilma oli muutaman asteen lämpöisempi kuin toissa iltana. Aikani ajelin 80km/h mäkistä ja mutkaista tietä ja sinne ne taas 120 asteen tuntumaan lämmöt asettui. Kyllä tästä täytyy nyt sellainen johtopäätös tehdä, että ei nuilla ohkaisemmilla öljyillä ja muillakaan tähän asti tehdyillä tempuilla ollut oikeasti mitään mitattavissa olevaa vaikutusta. 

Pitää varmaan vielä palata siihen vaihtoehtoon että kone kävisi laihalla matka-ajossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti