keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Mittari mäkeen

Viime viikolla tuli harrastettua ihan tarpeeksi. Öljyjäähyn vaihtamisen jälkeen jumppasin vielä pari päivää kaasareiden kanssa. Kokeilin eri kaasareita, vaihtelin suuttimia ja tökkäsin lambdan putkeen kiinni jotta näen onko muutoksilla mitään vaikutusta. Pari iltaa ajelin mittaria penkin kupeessa tuijottaen. 


Lopputulos oli että VDO:n näyttämiin lukemiin ei kaasareiden ruuvaamisella ollut mitään vaikutusta. Vaikka veivasi reippaasti rikkaalle, niin lämmöt olla tapittivat siellä 120 asteessa. Lopulta palaututin alkuperäisen Brosol/Solex setin takaisin ja vakio suuttimilla. Niillä seokset olivat just kohdallaan, niin lambdan kuin tulppienkin perusteella. 

Nakkasin VDO:n mittatikun mäkeen ja laitoin tilalle normi öljytikun. Nyt loppui lämpöjen tuijottelu. Kone on kaiken tutkimisen perusteella kunnossa enkä keksi mitään syytä mikä lämmöt liian kovaksi nostaisi. Aikaisemmissakin type 4 koneissa lämmöt ovat aina matka-ajossa asettuneet karvan alta 120 asteeseen VDO:n mielestä. Joten jos jossain on vikaa, niin sitten kaikissa kolmessa koneessa on ollut sama vika ja silti nuo aikaisemmatkin on toimineet. 


Sen verran vielä tsekkasin että viikonloppuna kävin auto täynnä tavaraa ajelemassa ja ajojen päätteeksi kurkkasin infrapunamittarilla öljypohjasta lämmöt. Sieltä tuli ihan terveet 100 asteen lukemat joten tämän hetkinen valistunut arvaus on, että VDO mittatikku ottaa itseensä kun se kulkee niin läheltä pakoputkea. 

Nopeusmittarin vaijeri pitää pahaa ääntä, pitäisi varmaan sekin vaihtaa pikapikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti