keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Vintage VW Garagen kesämiitti

Viime viikonloppu leireiltiin Viitasaarella Hännilänsalmen leirintäalueella Vintage VW Garagen järjestämässä kesämiitissä.

Jarruille tein loppu silauksen polvistumalla bussin edessä, mitään muuta ei enää kyennyt tekemään ;)


Tiedä sitten auttoiko polvistuminen vaiko uusitut jarrutangot mutta jarrut toimivat ilman ongelmia koko viikonlopun ajan!

Viikonloppu meni rattoisasti, perinteinen basecamp pystyssä. Kelit olivat kohtuulliset, mitä nyt yöllä pikkuisen vilpoista. Kylmää vastaan auttoi bussissa nukkuminen ja bussin lattialla ollut lämpöpatteri. Teltta toimitti tällä kertaa vain olohuoneen virkaa. 


Ilmapatja sanoi työsopimuksen irti jo ekana yönä. Viime vuonna se oli käytössä kaksi yötä BIFFissä mutta talven jäjiltä ilma ei enää siinä pysynyt. Edellinenkin ilmapatja kesti vain pari reissua. Dumpattiin patja roskiin ja ennen seuraavaa yöreissua etsin jostain kunnolliset patjat takapenkille. Ilmapatjat on nyt nähty.

Viitasaarelle ajellessa huomasin että uusi kone tahtoo nostaa lämpöjä matka-ajossa. Menomatka ajeltiin 120 asteisilla öljyillä ja kotia tullessa lämmöt huiteli jo 130 asteessa. Ei kiva.

Pari viime päivää olen lämpöjen nousulle syytä etsinyt. Öljypaineventtiili tuntui olevan jumissa ja koneessa oli jostain syystä pari milliä pidempi mäntä. Näitä on näköjään olemassa eri mittaisia! Kaivoin varakoneesta oikean pituisen (22mm) ja vaihdoin samalla jousenkin, vaikkei jousissa mitään eroa ollut. 


Männän vaihto auttoi sen verran että nyt en enää testilenkillä saanut lämpöjä nousemaan 120 asteeseen. Edelleen lämmöt olivat korkeat, verrattuna edellisiin koneisiin joten vaihdoin vielä kokeeksi 10W-30 öljyt koneeseen. Ohkaisemmilla öljyillä ajelin pari tuntia ja lämmöt pysyivät nyt 115 asteessa. Nähtävästi jäykemmät öljyt eivät aiemmin saavuttaneet öljyjäähyä ja siitä johtuen lämmöt nousivat. 

Täytyy vielä purkaa konetta sen verran että saan kaivettua öljyjäähyn tarkempaa tutkimista varten käsiini. Hyllyssä odottelee yksi "uusi" vain 5500km ajettu jäähy ja sitä voisi vielä kokeilla. 

Niin ja nopeusmittarin vaijeri alkoi pitää ääntä tällä reissulla, sekin varmaan kohta katkeaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti