torstai 23. heinäkuuta 2020

Lähiseutumatkailua

Yöreissuja ei ole tehty mutta bussi on pörissyt lähes joka päivä. Teemana on ollut lähiseutumatkailua fiilispohjalta ja sadepilviä väistellen. 

Lauantaina kurvattiin Oravivuorelle etsimään näköalatornia. Muutama kilometri hiekkatietä, kuoppia ja nimismiehenkiharoita väistellen. Nyt on tämäkin Unescon maailmanperintökohde nähty. Melkein 30 vuotta asuttu lähes naapurissa ja nyt vasta tänne ehdittiin!


Paluumatkalla pysähdys Korpilahden satamassa. Jäätelöä ja hieman kulttuuria rannan taidenäyttelyssä.Maanantaina käännettiin nokka pohjoiseen ja kohteena oli Äänemäen näköalatorni Äänekoskella. Kiivettiin tornin juurelle saakka bussilla. Kapea ja kuoppainen polku selvittiin hitaasti luikerrellen niin ylös kuin alaskin. Muutaman pohjakosketuksen saattelemana. Tänne ei kannata kauhean matalalla kulkuneuvolla yrittää.


Keskiviikkona Taidekaupunkiin eli suunnaksi Mänttä-Vilppula. Paikallisoppaiden kanssa kierrettiin Serlachius museot, Gustaf ja Gösta. Mäntän keskustasta hieman hiukopalaa, Agnus-burgerit Cafe Alexista salaatin kera.


Mäntän Klubilla kuskille kahvitauko, kyytiläisille skumppaa ja mansikoita.Joenniemen saaren rannassa kannattaa käydä tsekkaamassa rantakallioon jo vuonna 1915 veistetty patsas.

Kauas ei taaskaan tarvinnut lähteä. Omilta nurkilta löytyy yllättävän paljon nähtävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti