sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

PA puolelle päivityksiä

Alkukesän helteillä alkoi taas kuumana käynnistyminen mennä sahaamiseksi. Oireet viittasivat aivan selkeästi tulvimiseen. Kylmänä lähti käyntiin heti, kuumanakin jos saman tien sammutuksen jälkeen väänsi avaimesta. Mutta jos pyörähti vaikka pidemmän ajorupeaman jälkeen huoltoaseman sisällä, niin konetta sai veivata tovin kaasu auki ennenkuin hörähti. 

Ongelmaa lähdin lähestymään uusilla neulaventtiileillä. Nurkka Solexit oli edelleen varustettu alkuperäisillä venttiileillä. Samalla oli tarkoitus laskea hieman bensapintaa, kun olin saanut vinkkiä että E10:n ja kuumakäynnistys ongelmien kanssa tämä voisi auttaa. Etanolibensa kun kiehahtaa herkemmin kuin ne 40 vuotta sitten pumpuilta löytyneet laadut.


Kuvassa vasemmalla uustuotanto neulaventtiili. Oikealla kaksi erilaista alkuperäistä, yli 40 vuotta vanhaa venttiiliä. Venttiileitä mittaillessa huomasin, että uustuotanto venttiili oli millin pidempi kuin alkuperäiset eli käytännössä bensapinta asettui uudella venttiilillä automaattisesti millin matalemmalle.

Nyt olen pari viikkoa ajellut venttiilien vaihdon jälkeen ja bensapinnan laskusta ja mahdollisesti uusista, pitävämmistä venttiileistä johtuen kuumakäynnistys parani huimasti. Edelleen joutuu pikkuisen enemmän pyöräyttämään konetta jos on ihan reilu helle ja pidempään ajoa takana mutta nyt ei tarvitse enää jännittää huoltoasemalle pysähtymistä.

Kesällä tuli bongattua Limebugilta type 4:sen bensapumppuja mitä mainostettiin EU:ssa valmistetuiksi ja luvattiin ihan oikeasti E10 kestävyys. Tähän saakka on ajeltu alkuperäisen yli 40 vuotta vanhan bensapumpun voimin mutta sen kesto on alkanut pikkuhiljaa jännittämään. Vanhan pumpun kalvot kun olivat jo tiensä päässä 6 vuotta sitten, kun pumppua entisöin. Silloin ei kaupoista saanut korjaussarjoja eikä edes uusia type 4:sen pumppuja. Viime vuosina tilanne on onneksi parantunut ja nelkkuun on jo pari vuotta saanut uusia pumppuja ihan kaupan hyllyltä. Nyt nähtävästi myös etanolia virallisesti kestävinä malleina.


Tänään sattui olemaan sopivasti luppoaikaa joten bussin perä ilmaan ja pumppu vaihtoon. Uudessa pumpussa ei ole enää vastaavaa sisäistä suodatinta kuin alkuperäisessä joten samalla asensin tankin lähtöön metallisen polttoainesuodattimen.


Huomenna koeajolle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti