lauantai 4. heinäkuuta 2020

Peili päivitys

Puolessa viikkoa hypättiin bussin kyytiin ja lähdettiin etsimään aurinkoa Asikkalan suunnalta. Sieltähän sitä löytyi!


Leiriydyttiin VW kaverin mökillä, ihan sisätiloissa. Ohjelmassa oli suppailua, melontaa, saunomista ja tottakai muurinpohjalettuja ;)


Kotia kun palattiin, niin hyllyssä odotelleet uudet peilit alkoivat poltella niin paljon, että vedin haalarit niskaan ja vetäydyin tallin puolelle. Olin jo alkukesästä hankkinut 6" x 11" truck peilit mutta asennus oli venähtänyt, kun kiinnitysten suunnittelu otti aikansa. Lopulta ajatus kirkastui ja selvisin vain kahden reiän poraamisella oviin. 

Viikko sitten vastaan käveli alkuperäisten peilien NOS kiinnitys palikat ja niiden päälle lähdin ajatusta toteuttamaan. Näiden avulla alapään kiinnitystä varten ei tarvinnut porailla mitään reikiä.


Askartelin kumiletkun pätkistä holkit alkuperäisten peilien varsien reikiin. Truckki peilien alakiinnitysvarret istuivat sitten nätisti näihin uusiin kiinnikkeisiin M8 pulteilla. Peilien mukana tulleet kolmiomalliset alakiinnikkeet sai heittää miljoonalaatikkoon.


Ovien yläosaan piti porata kaksi reikää mihin yläkolmio kiinnittyi nätisti kahdella popniitillä. Totesin että nyt olen päässyt bussin kanssa siihen vaiheeseen että reikien poraaminen pintapelteihin ei tuota mitään tuskaa. 


Onkohan tämä nyt sitä kasarityyliä parhaimmillaan. Toiset tykkää, toiset ei. Itse lukeudun ensimmäiseen joukkoon. Jotenkin nämä truckki peilit ovat aina viehättäneet, jo pikku pojasta saakka. Nyt näkee ilman kuikuilua missä bussin takanurkat menevät peruuttaessa ja mikä tärkeintä, trailerin kanssa pyörittely on nyt huomattavasti mukavampaa kuin alkuperäisten pikkupeilien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti