perjantai 11. syyskuuta 2020

Katsastus huoltoa

 Eilen tein katsastus tarkastuksen, jos vaikka ens viikolla kokeilisi ehtiä konttorilla käymään. Takajarruille pikkuisen kehintää, käsijarrun tsekkaus, jne. Näissä ei ollut paljon roplattavaa joten siirryin kohti keulaa. Sieltä löytyikin sitten vähän enemmän rempattavaa. 

Kuukausi sitten vaihdoin sen hajonneen jarruvalokytkimen. Jarruvalot kyllä pelasivat edelleen mutta huomasin, että tämä uusi jarruvalokytkin päästi jarrunesteet lävitseen samalla tavalla kuin se edellinenkin. Uskomatonta roskaa. Älä ikinä osta Motonetistä Automegan valmistamia jarruvalokatkaisijoita! Näitä on nyt kolmen vuoden aikana tullut vaihdettua neljä kappaletta bussiin ja kaksi viimeisintä ovat päästäneet jarrunesteet läpi anturin rungon ja liittimen muoviosan välistä. Kuukausi sitten tuli tehtyä reklamaatiokin näistä paskoista mutta se nyt ei kantanut mihinkään. Enkä kyllä ottaisi uudestaan "takuisiin" samaa tavaraa.


 Onneksi olin hakenut toisesta varaosaliikkeestä Facetin valmistamia kytkimiä hyllyyn. Facetin kytkin paikoilleen ja nyt katsotaan jännityksellä kauanko se kestää.

Samalla kun könysin auton alla, niin tsekkasin etuakseliston. Apukuskin puolelta löytyi alapallosta sen verran väljää, että sitä ei kehtaisi katsastuskonttorille mennä näyttämään. Iltapuhteiksi alatukivarsi irti.


Aamulla nakkasin tukivarren uuden nivelen kera koneistamolle töihin mennessä ja iltapäivällä nappasin valmiin tukivarren kyytiin kotimatkalla. Helppoa ;)


Perjantain iltapuhteiksi sitten tukivarsti takaisin paikoilleen ja bussi on taas valmis uusiin seikkailuihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti