sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Sumuvaloille virtaa

 Bussin keulalle tuli jo kesällä ripusteltua keltaiset sumuvalot. Lähinnä ulkonäkösyistä, lisää kromin kiiltoa keulalle. 

Sähköjä en valoille tuolloin viritellyt mutta nyt alkaa illat jo pimenemään joten perjantaina otin ja järjestin valoille sähköä. Kojelautaan katkaisija keltaisella ledillä, niin ei jää valot vahingossa päälle. Hupiakun sulakerasian kupeeseen rele ja siitä eteenpäin kolmenapaisella piuhalla molemmille valoille. 

Nämä sumuvalot ovat sealed beam tyyppiset ja niissä on molemmissa 2x60W polttimot. Tästä johtuen tuo kolminapainen kaapelikin. Nappasin alkuperäiset lyhyet kytkentäjohdot valoista irti ja siirsin niistä liittimet uuteen kaapeliin mikä yltää sulakerasialle saakka. Otin molemmista valoista nyt alkuun vain 60W tehoa irti ja jätin toiset 60W reserviin. 


Sattui olemaan kirkas ilta joten oikeassa sumussa testiajo saa jäädä tulevaisuuteen. Siellä ne keltaiset valot nyt tuikkii kivasti. 

Viileästä illasta huolimatta nautimme iltapalan bussissa. Lämmitin päälle ja matkustamon puolella oli mukava istua iltaa retroradion soidessa.


Lauantaina tehtiin päiväretki Laukaan Hitonhaudalle. Kaikki aurinkoiset päivät täytyy käyttää retkeilyyn! Kivistä tietä kiemurrellen selvittiin perille.Edelliskerrasta tässä kohteessa taitaakin olla jo 25 vuotta...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti