keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Tallikausi avattu

Kai se tallikausi on nyt virallisesti avattu. Bussi on edelleen liikenteessä mutta räjäytin kesäkuussa bussista pois otetun moottorin palasiksi. Pitää kasata tästä yksi kone valmiiksi hyllyyn varalle. Hydraulinokka saa lähteä maata kiertävälle radalle ja tilalle tulee mekaaninen nokka. Lohko on nyt pesty ja tarkastettu. Kampiakselikin ehti jo käydä kiillotuksessa ja sekin on tarkastettu ja todettu OK kuntoiseksi.


 Nokaksi hommasin kotimaisen hiotun cheater kopion. Päästöt pysyy rajoissa mutta muuten pitäisi löytyä vakionenää enemmän voimaa. 


Tee-se-itse mallia eli kierteet täytyi askarrella omin käsin nokkapyörää varten.


Kohta pääsee taas niputtamaan konetta kasaan. Runkolaakerit ovat vielä jossain maailmalla postipojan kyydissä tulossa mutta muuten alkaisi kaikki tarvittava olla kasassa.

Kattotelineen rimoista alkoi jo viime syksynä lakkaus ropisemaan irti. Kestihän ne alkuperäiset kiinanrimat sen neljä kesää. Vanhojen hiominen ja lakkaus uudelleen ei kiinnostanut joten kävin hakemassa nipun terassilautoja, siperian lehtikuusta. Sirkkelöin terassilaudoista kattotelineeseen uudet rimat, toivottavasti ovat täysin huoltovapaat. Vielä reikien poraus ja sitten saa talvella vaihtaa nämä vanhojen tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti