keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Pohjois-Karjalaan...

 Juhannus vietettiin Kolhon suunnalla. Säätiedoitukset meni onneksi täysin pieleen ja aurinko paistoi koko juhannuksen.


Aurinko kun näytti jatkavan paistamistaan, niin päätimme suunnata seuraavaksi Kuopioon. Torille kahville ja lörtsyille. Tuomikirkon kupeesta löytyy aina bussin mentävä aukko.


Lörtsyjen jälkeen teki mieli kiipeilemään joten auton keula kohti Pohjois-Karjalaa ja Kolia. Alkuillasta ehdittiin vielä kiikkumaan Kolin näköalapaikat. Valoisat kesäyöt on ihan huippuja!


Komeat oli maisemat!


Yöksi leiriydyttiin Koli Campingiin, Pielisen rannalle. Vessat ja suihkut löytyivät vierestä ja auto saatiin sähköihin. Onneksi matkassa oli omat eväät, lähistöllä ei meinaan ollut mitään ruokapalveluita tarjolla.Aamupalat nassuun ja suunnattiin bussin keula kohti Tahkoa, kiipeilyn makuun kun nyt oltiin päästy. Auto parkkiin Tahkon rinteiden juurelle ja leiri pystyyn. Pikkuisen purtavaa kylmälaukusta ja sitten kiipeiltiin huipulle portaita pitkin, 1054 porrasta tiesi Google kertoa. Ei tehty tarkastus laskelmaa ;) Taas oli komeat maisemat ja alas kun päästiin, niin talviturkki katosi Tahkolahteen. Lämpömittari taisi näyttää +28 ja taivas oli pilvetön.

Tahkolta lasketeltiin takaisin Kuopioon. Puijolla käytiin pissillä, kun torilla ei ole yleisövessoja tai ainakaan en ole sellaisia sieltä koskaan löytänyt. Täysin käsittämätöntä että siellä on kahvikojua toisen vieressä mutta ei wc tiloja....


No, käytiin siellä torin kupeessa kuitenkin ravintolassa syömässä. 38 euroa kun latoi tiskiin, niin sitten sai ravintolan vessassa käydä ilmaiseksi 😁 Ravintolarahat oli alunperin suunniteltu Rauhalahdessa yöpymiseen mutta tällä kertaa päätettiinkin syödä vieraan tekemää ruokaa ja ajeltiin iltaa myöten takaisin kotia. 

Jotain 840 kilsaa taisi pyörähtää mittariin tällä reissulla. Lähes kokoajan sai ajella ikkunat auki ja luu pihalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti