keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Pulkkilanharju

Edellis reissulla tuskailimme bussin termomattojen kanssa. Kuumalla kelillä lähtee järki kun termomattoja virittelee auton sisällä ikkunoihin ja imukuppien nuoleskelu on alkanut pikkuhiljaa nyppimään. Lisäksi termomattojen pakkaus syö ison tilan penkin alta. Päätimme kokeilla hieman kevyempää ratkaisua. 

Motonetistä pari magneetti kiinnitteistä auton tuulilasinsuojaa, 5,99€/kipale. Suojat ovat niin isoja että  halkaisemalla saa "folion" kahteen sivuikkunaan. Suojissa on valmiina magneetit nurkissa joten niiden avulla saa suojan heitettyä paikoilleen ja irtomagneeteilla sitten vain loput nurkat kiinni. Irto magneeteiksi nappasin Kärkkäiseltä voimakkaat neodyymi magneetit. Reunoihin ommeltiin saumat ettei halkaistu kangas lähde purkautumaan.

Prototyypit oli tehty äkkiä ja eikun testaamaan.


Nämä on nopea heittää ulkopuolelta paikoilleen ja kuljetuskunnossa ero edeltäjään on hurja. Kahteen pikku pussiin mahtuu neljän ikkunan suojat. Vanha termomatto "säkki" saa siis jäädä seuraavalla kerralla autotalliin.


Loppuviikosta olikin aika jokavuotiselle Aircooled Momentsin poikien kesätapaamiselle. Torstaina bussin keula kohti Sysmää ja Pulkkilanharjua. 

Jyväskylässä taivas oli harmaa mutta Sysmää lähestyessä alkoi sinistä taivasta näkyä ja aurinko lämmitti mukavasti. Perjantai pörrättiin ympäri Pulkkilanharjua ja räpsittiin kuva jos toinenkin.


Torstai - lauantai, pari yötä siis, vietettiin leirissä Camping Sysmässä. Huippusiisti leirintäalue hyvillä palveluilla ja hienolla paikalla!


Magneetti kiinnitteiset termomatot toimivat hienosti. Hoitavat hommansa aivan yhtä hyvin kuin imukuppikiinniteisetkin matot. Pitävät kuuman ulkopuolella ja ikkunat eivät olleet märkänä/huurussa yön jäljiltä. Bussi on nukkumiskunnossa 10-15 minuutissa, samoin leirin purku tapahtuu yhtä nopeasti.

Lauantai iltana kurvailin aurinkoisessa säässä takaisin kotia. Sunnuntaina käytiin vielä harrastamassa volkkareita Keski-Suomen jaoksen kuukausitapaamisessa, tällä kertaa potkittiin renkaita Naissaaressa, Vaajakoskella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti