tiistai 14. maaliskuuta 2023

Väliverho

 Joskus 10 vuotta sitten kun bussiprojekti tuli talouteen oli sen katossa alumiiniverhokisko. Työnsin silloin kiskon varaston hyllyyn ja se jäi sinne sitten useammaksi vuodeksi. Uuden pöytä/jääkappiyhdistelmän myötä heräsi ajatus että mitäs jos ruuvattaisiinkin kisko kattoon ja laitettaisiin siihen väliverho. Saisi vähän enemmän rauhaa uteliailta katseilta leirissä. 

Tuumasta toimeen ja sinnehän se kivasti istui samoihin reikiin missä kattoverhoilukin oli kiinni. 


Sitten Eurokankaasta etsimään sopivaa värisävyä, mikä löytyikin nopeasti. Teemaan sopivaa oranssia ja ompelukoneen kautta ripustimiin kiinni. 

Nyt ei joka pysähdyksellä tarvitse välttämättä viritellä peitteitä tuulilasille, riittää kun levittää vain takaosastosta verhot ja sitten unta kuulaan. Laskostuu kivasti tuohon kuskinpenkin taakse, kun verhoa ei tarvita.


Uusi matkustamon kaapisto laittoi ison pyörän pyörimään muunkin sisustuksen suhteen ja päätimme uusia  takaosaston lattiamaton. Aiemmin siellä oli vain käytännöllinen kumimatto ja pieni räsymatto koristeena. Nyt kun tenavat eivät reissaa enää mukana kurakenkineen, niin leikkelin vanhan Ikean karvalankamaton matkustamon muotoon. 


Näiden vanhojen Volkkareiden kanssa saa välillä vain totutella varaosien laatuun. Vuosi sitten vaihdoin kovettuneet ja osittain murentuneet tulpanjohtojen tiivistekumit. Kaivelin hyllystä silloin uudet ja nyt vajaa vuosi myöhemmin nekin ovat aivan kivikovat. Viime kesänä tuli jo tilattua jemmaan toiselta varaosatoimittajalta eri valmistajan kumeja mutta pahasti vaikuttaa siltä että nämä uudetkin ovat täyttä kuraa. Yksi uusi hajosi samantien käsiin kun sen pussista kaivoin. Lopulta vaihdoin vain yhden tiivisteen ja seurailen kuinka pitkään nuo paikoillaan olevat pysyvät kasassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti