sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Oikean helman virittelyä

Viikolla ehdin raapia oikeanpuoleisen lattiapellin pois. Porasin pistehitsit auki kuten vasemmankin puolen kanssa mutta lopulta jouduin rälläköimään lattian suikaleina pois. Sen verran ruoste oli päässyt peltiin iskemään, ettei kaikkia pistehitsejä sitten löytynyt joten oli nopeampaa käyttää voimaa kuin alkaa nysvätä poran kanssa.

Lattian kannatinpalkeista meni pätkiä vaihtoon edestä yhdestä ja takaa kahdesta palkista. Yhteen palkkiin vaihdoin päältä parin sentin palasen, ruoste oli muhinut penkkien kiinnitysmutterin kohdalla. Kaksi kokonaista kannatinpalkkia ostin JK:lta ja ne riittivät juuri ja juuri, noin 20cm pätkä jäi ylitse.

Takaturvavyön kiinnityspisteessä oli tälläkin puolen ratsupaikka, poistin sen ja alla olevat ruosteet. Takapenkin alle tuleva lämmitysputki paljastui päältä haperoksi ja reikäiseksi. Tämä helpotti päätöstä purkaa koko putki pois, penkin alle on tarkoitus askarrella säilytystilaa tavaroille, joten lämmitysputki olisi siellä turha muutenkin.

Sisempi helmakin löysi paikkansa ja sai pohjavärin päälle, huomenna pintamaali palkin sisäpintoihin ja sitten pääsee liukukiskoa askartelemaan paikoilleen. Sen verran mittanauhan kanssa heiluin, että vielä ollaan oikeissa mitoissa ja liukuoven pitäisi tuohon tulevaisuudessa istua ilman suurempia ongelmia. Seuraavaksi ajattelin vielä näyttää hieman hiekkapuhallinta palkeille ja sitten happomaalit + epoksit perään. Vielä kun ne lattiapellit jostain saisi...

Liukuoven kynnyksen hiekkapuhalsin ja tuota pitäisi alkaa sovitella yhteen sisemmän helmapellin kanssa missä on ura liukuoven rullia varten.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti