maanantai 10. kesäkuuta 2013

Uutta peltiä ja vanhaa pois

Edellisviikolla päästiin taas hieman eteenpäin. Takalokari sai uutta peltiä ratsupaikalla piilotetun mädäntyneen turvavyön kiinnityskohtaan. A-pilarin sain vihdoinkin sellaiselle mallille, että sutaisin happomaalit piiloon jääviin paikkoin ja nyt voi alkaa tosissaan sovitella etupyöränkaarta paikoilleen.

Kuskinpenkin alle jäävän ratsupaikan revin pois ja sieltähän löytyi jälleen kerran korjattavaa. Tällä kertaa vauriot eivät onneksi ulottuneet vahvikepokkausiin, joten paikka syntyi helposti suorasta pellistä. Paikkansa löysi myös kuskin turvavyön kiinnityskohta, uustuotanto osaa JK:lta. Jätin sisälokarin takaosan vielä irti B-pilarista, jotta pääsen säätämään muodot kohdalleen pyöränkaaren kanssa.

Oikeanpuolen helmoihin iskin myös näppini. Kippasin pallukan kyljelleen ja rälläköin tältäkin puolen tee-se-itse malliset tunkinkorvakkeet pois. Ruostevauriot paljastuivat sen verran suuriksi, varsinkin etuosasta, että päädyin hitsaamaan etummaisen uuden korvakkeen jo tässä vaiheessa paikoilleen. Ajatuksena oli, että nyt voin ainakin tuota kohtaa käyttää mittapisteenä kun kaikki muu revitään ympäriltä pois.

Tarkkasilmäiset varmaankin huomaavat, että kuvasta puuttuu liukuoven alaosan kappaleet. Kävi meinaan niin, että päädyin sitten lopulta purkamaan senkin pois. Ei tuon korjaamisesta olisi paikoillaan tullut mitään. Ajattelin kokeilla siipiäni ja korjata kynnyksen omin käsin, kaikki muut osat alahelmaan ja liukuoven mekanismeihin löytyykin uustuotantona omasta hyllystä.

Kuten näkyy, kynnyksen alapuoli kaipaa hieman työstämistä. Kaikki oleelliset kohdat vaikuttaisivat kuitenkin olevan tervettä tavaraa joten eiköhän tuosta vielä toimiva saada.

Kuskinpaikan takaosassa näkyviä numerosarjoja olen jo jonkun aikaa ihmetellyt. Nämä paljastuivat vanhojen maalikerrosten alta soodapuhalluksen yhteydessä. Tässä yksi päivä sen sitten hokasin, nämähän ovat samoja numeroita mitä VIN-lätkästäkin löytyy! Aiheeseen kun tarkemmin perehdyin, selvisi, että tuotantolinjalla auton koodit on pikaisesti sutaistu tuohon peltiin ja bussia on sitten näiden numeroiden perusteella niputettu kasaan.

Oikeanpuoleinen runkopalkki kaipasi takaosasta hieman huomiota. Takimmaisen tunkinkorvakkeen alta paljastui jälleen mätää. Pyöräytin palkkiin korjauspalan ja samalla tuli korjattua myös yksi pohjapellin kiinnityspultin paikka.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti