sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Belly pan

Lämppärin putkiston sain vihdoista viimein viriteltyä etuakselille saakka. Alkuperäisen eberin korvaajaksi tuli siis pelkkä suora putki. Katsotaan eberin mahdollista ehostusta ja käyttöönottoa sitten joskus tulevaisuudessa. Jospa tällä virityksellä nyt edes tuulilasi pysyisi puhtaana. 90mm -> 70mm sovitin löytyi jostain LVI romujen joukosta ja hitsasin sen putken jatkoksi. Pintaan musta maali ja putki paikoilleen.

Alustassa alkoi kaikki palikat olla paikoillaan ja tallin nurkassa odotellut belly pan pääsi vihdoinkin paikoilleen. Tämä taisi olla ensimmäisiä bussin osia mitä pari vuotta sitten puhalsin puhtaaksi ja maalasin. Kyllä nyt tulee downforcea, on sen verta sileä alusta ;)

Sähkötöitä harrastin sen verran, että rakentelin sähköt lämpömittarille. Asensin uuden mittarin nopeusmittarin oikealle puolelle, siinä oli sopivasti tyhjä paikka peitelevyllä peitettynä.

Perjantaina saapui pitkään odotettu Pertronixin sytkäpaketti. Kärjet lensivät mäkeen ja kipinät syntyvät jatkossa kärjettömästi. Tämä on kyllä pätevä laitos, tykkään!

Konetta olen yrittänyt säädellä, ehkä tuosta vielä hyvä tulee kun tarpeeksi jaksaa ruuvata ja perehtyä aiheeseen. Muutamia vuotojakin olen tilkinnyt. Bensapumpusta tihkui vanhasta tiivisteestä vähän bensa läpi, tiivisteliima taisi auttaa tähän vaivaan. Öljypohjan kasasin uusilla tiivisteillä ja liimalla samalla kun vaihdoin sisäänajoöljyt pois. Nyt näyttäisi pysyvän öljyt moottorin sisäpuolella, huraa! Katsotaan onko aamulla lammikkoa lattialla ;)

Kaasarit alkavat olla aika hyvin synkassa, muuta hyvää sanottavaa kaasareista ei toistaiseksi olekkaan. Sytkän säätämisen kanssa meinasi järki loppua. Korjausoppaassa käskettiin repimään jakajan alipaineletku irti ja siitä touhusta ei tullut yhtään mitään. Lopulta löytyi netistä parempaa tietoa, tässä moottorissa ja jakajassa pitää olla alipaineletkut paikoillaan sytkää säätäessä. Tähän olin tosin jo itsekkin päätynyt kun aikani koneen kanssa temusin. Huomenna lisää bensaa kaupasta ja säätäminen jatkuu...

Konehuoneen viimeistelyäkin piti alkaa edistämään. Kone kun alkaa hiljakseen olla siinä kunnossa, että sen voi kohta lusikoida paikoilleen. Alkuperäiset äänieristykset olivat aika murusina ja mutkalla mutta vanhoja palasia yhdistelemällä ja mittailemalla sain valmistettua kovalevystä uudet kopiot. Sen verran pussihousun vikaa, että päätin tehdä alkuperäistyyliset eristykset ;) Väliin tulee alkuperäiset VW:n villat mitkä ovat edelleen täysin käyttökelpoista tavaraa, 37 vuoden iästä huolimatta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti