sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kone asennettu

Viikolla tipautin koneen pukista alas ja ruuvasin uuden kytkinasetelman paikoilleen.

Seuraaksi hiissasin koneen auton viereen ja alkoi mittailu koneen paikoilleen sovittamiseksi. Autoa nostin reilusti ylös. Purin koneen päältä ilmanputsarin ja kaasarit. Pari takimmaista jäähypeltiä ja öljyntäyttökorkki piti myös purkaa, että sain sujautettua koneen takahelman ali konehuoneen puolelle. Moottoripyörätunkki oli kyllä loistava peli tässä hommassa. Koneen sai helposti ja turvallisesti paikoilleen ilman apumiehiä.

Konehuone sai uuden, oikeanlaisen tiivisteen jäähypeltien ympärille. Bussin aikoinaan taloon tullessa konehuonetta kiersi joku vanha kuminen oventiiviste.

Pari iltaa meni ruuvaillessa ja sovitellessa koneen päältä pois purettuja hiluja takaisin paikoilleen. Askartelin samalla konehuoneen sähkötkin valmiiksi.

Bussin mukana tullut kaasuvaijerin putkisto osoittautui vääräksi tähän malliin. Päättyi kuskin puolelle, muuten hyvä mutta kaasareiden vivusto on oikealla puolella. Näin ne asiat alkavat hiljakseen selvitä, kun palikoita pääsee lopultakin asentamaan paikoilleen. Aikani testailtuani ja parin prototyypin jälkeen päätin vetää kokonaan uuden putkiston apukuskin puolta pitkin takaosaan.

Ilman kaasuvaijeria pääsin kuitenkin koekäyttämään moottorin ja samalla tuli testattua kaikki sähkötkin. Siellä se nyt pörisee, takapönttö vähän falskaa...

Testasin jarrutehostimen, toimii. Kytkin ottaa ja irroittaa ja takapyörätkin sain pyörimään kumpaankin suuntaan eli vaihteistossa on myös eloa. Takarummut tuntuvat hinkkaavan kiinni jarrukilpiin tietyssä kohdassa, tätä täytyy hieman tutkia lisää jahka saan takanavat kiristettyä oikeaan momenttiin.

Koekäytön jälkeen pääsin takaisin tiivistyshommiin. Sisäänajon jälkeen olin tarkastanut venttiilien säädöt ja kuskinpuolen venakoppa ei sitten ollut mennyt kunnolla paikoilleen. Välistä tihkui hieman öljyä. Nämä tuntuvat olevan todella hankalat tapaukset. Käytössä on liimaa, korkkitiiviste ja vaseliinia mutta silti nuo tahtovat hyvin herkästi vuotaa jostain välistä. Tulipahan todistettua itselle, että koneen paikoillaan ollessa venttiilikoneistoon pääsee ihan hyvin käsiksi. Koppa on nyt tiivistetty, jospa se tällä kertaa pitäisi öljyt sisällään.

Lämmönvaihtimet kytkin muuhun lämmitysputkistoon ja säädin läppien vaijerit. Lämmönvaihtimilta nousut ylös, podit ja haitaritötteröt ovat JK:lta ostettua uustuotanto tavaraa. Laatu oli hyvää, kaikki osat sattuivat millilleen kohdalleen. Ainut ongelma olivat nuo kuvissa näkyvät jarruputkien kiinnikkeet, niihin tuli hakattua päätä sen verta monta kertaa, että nyt on kunnon sarvi otsassa...

Takaosaston neljännen istumapaikan ympärille kietaisin vanerin. Alunperin suunnitellun petsauksen jätin väliin ja liimasin pintaan paremmin matkustajien potkimista kestävän verhoilumaton.

Rouva punoi verhoiluun käytettyjen riippumattojen naruista ovenkahvaprototyypin. Hyvin tuntuisi toimivan. Oven saa vedettyä kiinni eli ajaa asiansa siihen saakka kunnes jotain muuta keksitään.

Etenihän se taas palan matkaa...

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti