sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lisäpenkki hahmottuu

Konehuoneen äänieristykset valmistuivat. Reikäsavotta tuntui kyynärpäässä tovin, ei tainnut olla se ergonomisin työskentelyasento. Orggis villat olivat hyvässä kunnossa.

Kiinnitin levyt popniiteillä konehuoneen kattoon. Kiinnitysreiät sattuivat tuurilla alkuperäisiin kohtiin ;)

Takaosaston neljäs istumapaikka alkoi viikon kuluessa hahmottua. Tuohon kietaisen vielä vanerin ympärille ja petsaan pähkinäksi. Istuinosa tulee saranoilla kiinni eli penkin sisätilaa voi käyttää myös matkatavarasäilönä. Penkki on kohtuu pienellä vaivalla irroitettavissakin, jos pitää kuskailla jotain suurempaa tavaraa takaosastolla.

Kone alkaa olla säätöjen puolesta sellaisessa kunnossa, että sen voisi työntää paikoilleen. Loput säädöt tehdään sitten tienpäällä ja koeajon perusteella. CO arvot säädin noin 2% hujakoille, jostain dokumentaatiosta luin, että tämä kokonaisuus olisi suunniteltu 1.5-2.5% CO arvoille. Katsotaan tarkemmat arvot sitten katsastuskonttorin mittareilla.

Öljypohjan ja bensapumpun vuodot ovat loppuneet mutta öljypumpun alaosasta tuntuisi aavistuksen verran tihkuvan öljyä, kun konetta aikansa käyttelee. Pitää nyt vielä vähän tutkia ja tuumailla onko tuo tihkunta niin suurta, että kannattaa puoli konetta purkaa mahdollista tilkintää varten. Ja tuleeko se tihkunta nyt edes sieltä öljypumpulta vaiko jostain muualta. Jos fiksaisi tuon ensi talvena, samalla voi sitten korjata kaikki muutkin kesän aikana ilmestyvät lastentaudit.

Ilmanputsarin lämpimänilmanoton regulaattoreita olen jonkun verran ihmetellyt. Ainakin toinen näistä tuntuisi toimivan suht OK mutta taidan kuitenkin jättää kyseisen toiminnon toistaiseksi pois, tulppa siis alipaineletkun lähtöön. Pakkasilla tällä pirssillä ei kuitenkaan ole tarkoitus kurvailla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti