maanantai 27. heinäkuuta 2015

Alipainekello rikki

Tänään ehdin säätämään sytkää eilen asentamallani metallisella ajoitusasteikolla. Iskin lampun kiinni ja tyhjäkäynnillä näytti ennakko olevan 16 astetta, kun muovisella olin säätänyt sen alkukesästä 10 asteen hujakoille. Aivan liikaa, tosin kierroksilla silloin aikoinaan säätäessäni ei ennakot nousseet kuitenkaan yli sallitun.

Nappasin alipaineletkun irti ja säädin tyhjäkäynnillä (850rpm) ennakon kahdeksaan asteeseen. Tökkäsin letkun kiinni mutta yllättäen alipaineletkulla ei tuntunut olevan mitään vaikutusta ennakkoon. Letkunpätkä alipainekelloon kiinni ja imaisu letkusta, sehän vuoti kuin seula! Jonkun aikaa olikin ollut sellainen tunne, että kaikki ei ole ihan OK vaikkei sinänsä mitään ongelmia ollut ajossa esiintynyt. Paitsi satunnainen polttoaineen kulutuksen kasvu kaupunkiajossa, siihenhän tuo alipainesäädön puute käsittääkseni voisi vaikuttaakkin.

Miljoonalaatikosta löytyi onneksi jakajan raato missä oli ehjä alipainekello.

Vaihdoin orggis alipainekellon tuohon uustuotanto jakajaan ja homma alkoi taas rokata. Säädin ennakon tyhjäkäynnillä (850rpm), ilman alipainetta tasan kahdeksaan asteeseen. Letku kiinni ja alipainesäätökin alkoi taas toimia.

Nyt vehje jaksoi vetää alusta saakka kahdeksalla asteella vaikka aiemmin ennakkoa piti olla kymmenkunta astetta. Kierroksia antaen ennakot kasvoivat kuten pitääkin. Olisikohan tässä ollut yksi syy korkeisiin öljynlämpöihin matka-ajossa. Nyt en saanut lämpöjä nousemaan pikaisella testillä yli 110 asteen vaikka työntelin tuossa motarilla satasta menemään. Jännityksellä odotan seuraavaa pidempää reissua!

Kaasareitakin säätelin jälleen kerran. Karvan verran ruuvasin rikkaammalle. Biffireissun jäljiltä tulpat olivan hyvän näköiset mutta käynti olevinaan parani taas hieman säädön yhteydessä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti