keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mäki on matkan varrella...

Uutta jakajan alipainekelloa käytiin koeponnistamassa Kuopiossa. Olipa mäkinen ja mutkainen reitti, tuntui että jatkuvasti kiivettiin ylöspäin. Puijon huipulle hinattiin lopulta kakkosella mutta ylös päästiin ;)

Jakaja ja alipainesäätö toimi hienosti mutta ei näillä korjauksilla ollut mitään vaikutusta matkalämpöihin. Reilun tunnin kiipeilyn jälkeen lämmöt asettuivat taas matkavauhdissa sinne 120 asteen tuntumaan. Polttoaineen kulutus oli kotimatkalla noin 9,5L/100km.

Alkuviikosta koeponnistin juniorin kanssa sähkölämmitintä. Leiriydyimme omassa pihassa ja vedin sähköt sisään kuskin ikkunasta ;)

Lämppärin heitin pöydän alle. Kaveriksi termostaatti ohjaamaan puhallusta ja pöydälle lämpömittari kertomaan totuutta. Kumpainenkin etuikkuna oli yön ajan muutaman sentin raollaan.

Ulkona lämmöt kävivät yöllä 10 asteessa. Bussin sisällä alimmillaan 15 asteessa. Kosteusongelmaan puhallin selkeästi auttoi! Nyt ei ollut aamulla katon peltiosat märkänä ja ikkunatkin pysyivät pääosin puhtaina. Ilman termomattoa oleviin ikkunoihin tiivistyi aavistus huurua alareunaan.

Ilmapatjan päätin hylätä nyt lopullisesti. Biffissä, viime perjantaina, sillä tarkeni nukkua just ja just, kun selän ja patjan välissä oli avaruushuopa. Nyt nukuimme yön ilman avaruushuopaa (se kun rapisee ikävästi) ja selkähän siinä kylmettyi, kun paljas iho oli patjan päällä olevaa huopaa vasten. Tähän ongelmaan ei lisälämmitin auttanut mitenkään. Täytyy testata seuraavaksi teltta- tai jollain superloonipatjalla.

Mutta anyway, juniori tuntui tykkäävän ja taidan saada kaveriksi toistekkin ;)

Bussilla on mukava reissata. Tällä kertaa matkan varrelta löytyi erään pienen huonekaluketjun liike ja ostokset sai heitellä peräluukusta sisään. Ei tarvinnut miettiä, mahtuuko vaiko eikö ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti