tiistai 21. heinäkuuta 2015

Päristelyä ja pikku säätöä

Lähitienoita on kierrelty bussilla ahkerasti. Aamulla sääkarttojen tutkintaa ja sitten kohti aurinkoa. Viikko sitten kävin näyttämässä lakkautettua pioneerirykmenttiä jälkikasvulle.

Viime viikonloppuna tuli käytyä pitkästä aikaa harrasteajoneuvotapahtumassa. Piipahdimme Pieksämäellä Big Wheelssissä, kuulemma reilu 1300 autoa oli paikalla. Ei ihme, että oli hieman ruuhkaa ;)

Eilen ropasin hieman kaasareita. Tulppia tutkiessani päädyin siihen tulokseen, että hieman rikkaammalla saisi säädöt olla. Pyöräytin kumpaakin kaasaria kierroksen rikkaammalle ja tyhjäkäyntikin parani samalla mukavasti. Kurvaillaan taas tovi ja tutkitaan tulppia. Jos sitä huomenna vaikka käyttäisi mittariakin kiinni autossa, niin näkisi millaisia kaasuja putken päästä pukkaa.

Samalla tilkitsin muutaman havaitsemani vuodon jäähypelleissä. Sattumalta käsi osui puhalluksen kohtaan, kun konetta kierrätin ja kädet olivat konehuoneen puolella. Näillä ja kaasarin säädöillä vaikutti olevan hienoinen vaikutus matkanopeuden öljynlämpöihin eli nyt ei lämmöt kivunneet niin korkealle kuin aiemmin, vaikka ulkolämpötilakin oli korkeimmillaan.

Tänä aamuna huomasin, että kuskinpuolen venakoppa tihkutti hieman öljyä. Näköjään kymmeniä kertoja irroitettu kopan tiiviste ei enää pitänyt öljyjä sisäpuolella. Vaihdoin uuden tiivisteen ja vuoto loppui.

Testilenkki heitettiin Multialla sijaitsevalle näköalatornille ja katseltiin bussia ylhäältäpäin. Ei näkynyt öljyvuotoja ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti