sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Biffiä ja huoltoa

Viikonloppuna käytiin Biffissä Ruovedellä. Eka Bug In Finn omalla autolla. Oltiin rouvan kanssa kahdestaan liikenteessä, kun satuttiin saamaan jälkikasvulle kaitsijat. Perjantaina menomatkalla paiskoi hieman vettä mutta iltaa kohden keli selkiytyi ja lauantaina saimmekin sitten nauttia pelkästä auringon paisteesta.

Reissuun lähtiessä ostimme kokeeksi yhden aurinkotuolin. Oli niin hyvä laitos, että kotimatkalla haimme kaupasta toisen samanlaisen. Jatkossa kumpikin saa paistatella päivää, ilman vuoronumeroita ;)

Yöpymistä bussissa harjoiteltiin nyt toista kertaa. Matkassa oli oikeat makuupussit eikä kylmästä tarvinnut kärsiä. Kumipatjan päälle levitin eristeeksi avaruushuovan ja sen päälle vielä viltti. Ei tullut kylmä alapuoleltakaan.

Bussiin tiivistyvä kosteus on tosin edelleen ongelma. Vaikka etuikkunoita hieman raollaan pidimmekin, niin katon paljaat peltiosat olivat aamulla aivan märät, samoin ikkunoiden sisäpinnat. Pitäisi varmaan olla hengittämättä yöt, niin kosteusongelmia ei olisi ;)

Mutta kaikin puolin ihan jees reissu. Hienoa kalustoa oli vaikka kuinka paljon liikenteessä.

Jatkoa ajatellen kävin tänään hakemassa kaupasta pienen lämmittimen/puhaltimen. Seuraavan kerran kun leiriydymme, niin otamme sähköpaikan. Jospa tällä saisi kosteusongelmaa hieman hallittua.

Bussin ilmanvaihdolle täytyy vielä kehitellä jotain sellaisia paikkoja varten missä ei sähköä ole tarjolla. Ehkä se etuteltta olisi sittenkin paras ratkaisu. Saisi jälkikasvunkin mahtumaan matkaan...

Ruokahuolto sujui muurikalla. Poltin, pannu ja kaasupullo kulkevat nätisti peräkontissa. Tällä oli mukava pyöräyttää illan hämärtyessä lettuja ja pekonia, ruokajuomaksi punkkua. Huomaa, suomen kesäyössä pipokaan ei ollut yhtään liikaa :D

Biffistä jouduimme poistumaan jo lauantai iltapäivällä. Ei harmittanut, kun sunnuntai aamulle oli luvattu reilummasti sadetta. Sateeseen herääminen ilman katosta/etutelttaa ei houkutellut yhtään.

Sunnuntain sadepäivän vietin pikku huoltoja tehden. Biffistä ostin metallisen ajoitusasteikon. Jospa tuo olisi hieman tarkempi kuin moottorissa aiemmin ollut muovinen ajoitusasteikko, mikä tuntui olevan aina enempi vähempi mutkalla johonkin suuntaan.

Raportoidaan tuloksia myöhemmin, jahka ehdin sytkää lampulla tarkastelemaan.

"Sisäänajo" kilometrejä oli taas kertynyt sen verran, että ajattelin vaihtaa vielä kertaalleen öljyt ja suodattimen. Näillä ajellaan nyt sitten loppuvuosi. Käytin myös öljynpaineventtiilin tarkastuksen vuoksi auki.

Vaihdoin myös vaihteistoöljyt. Vaikka tuo arpalaatikko on toiminut ihan hyvin, niin ei tästä toimenpiteestä ainakaan haittaa ole. Jonkun verran möhnää öljyjen mukana tuli ulos mutta ei mitään hälyyttävää. Uudet öljyt on nyt sisässä ja eikun kovaa ajoa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti