torstai 11. elokuuta 2016

Kansi kärryyn

Kärryprojekti nytkähti taas askeleen eteenpäin. Kansimateriaalia pähkäilin pitkään, vaneria, lasikuitua vaiko peltiä. Ruoveden reissulla tuli ihmeteltyä useampiakin kärryjä ja illan pimeydessä raati suositteli kovasti peltiä. Lasikuidun käyttöä ei nyt ehtinyt alkaa opettelemaan joten kurvasin viime viikolla sitten paikalliseen peltifirmaan.

Siellä kärryä kun mittailimme, niin kelkka kääntyikin alumiinin suuntaan. Ohut pelti olisi vaatinut reilusti vahvikkeita ja paksumpi tavara olisi tuonut liikaa painoa. Hintakaan kun ei päätä huimannut, niin laitoin tilaukseen 2mm alumiinista pokatun kannen. Tänään sain valmiin tuotteen käsiini ja sehän sopi paikoilleen kuin nenä päähän. Kevyt ja tarpeeksi jäykkä tällaisenaankin ihan perus kanneksi.Päälle tulee tammirimat, jäykistävät rakennetta entisestään. Jos pitää enemmän saada jäykkyyttä, niin alapuolelle voi jossain vaiheessa sitten lisätä vaikka kulmarautaa jäykisteeksi. Kiinnitys onnistuu samoilla pulteilla millä rimatkin tulevat kiinni. Reunoille vääntelen jossain vaiheessa huonekaluputkesta "kattotelineen".


Bussin maalauksesta jäänyttä valkoista maalia olisi vielä purkissa, joten pitää varmaan ennen viikonloppua testata miten tuossa alumiinissa pysyy maali kiinni. Jotkut fiksut kiinnityksetkin täytyy kehitellä. Kärryn laidoissa olisi valmiina reiät mutta mitkään valmis kiinnikkeet eivät näytä natsaavan 28mm välein oleviin reikiin.

3 kommenttia:

 1. Moi! Hie no projekti. Vähän samanlaista täällä puuhaillaan. Mistä hommasit sivuteltan, samanlaista olisin vailla?

  VastaaPoista
 2. Sivultelta hommasin keväällä Just Kampersilta Englannista. Vastaavaa löytyy myös Paruzzilta ja Serial-Combiltakin mutta JK:n versio oli edullisin.

  VastaaPoista
 3. Onko vaikeaa käsitellä huonekaluputkea? Meillä on sellaisia ja kovasti haluaisin yrittää niistä jotain tehdä, esimerkiksi sivupöydän. Tämä oli hauska projekti, mukava seurata.
  http://verkkokauppa.lapinmetallikierratys.fi/tuote-osasto/huonekaluputki-nelio/

  VastaaPoista