keskiviikko 31. elokuuta 2016

Moottori irti

Bussi on ollut reilun viikon tallissa ja olen hissukseen tehnyt purkutoimenpiteitä. Koko kesän lohkon ja askin välistä tihkutteli öljyä ja arvelin, että vauhtipyörän stefa siellä vuotaisi. Eilen nyppäsin mottorin irti, samoin kytkimen ja vauhtipyörän. Mutta siellä suunnalla olikin ihan kuivaa ja puhdasta. Koko kesän oli pelko persiissä, että kytkinlevy on ainakin öljyllä kyllästetty mutta ei, kytkin oli aivan priima kunnossa. Myös kampuran stefa näytti olevan kunnossa.


Vuodon syy taisi löytyä vaihteiston puolelta. Kytkinkopan pohjalla lillui öljyä ja kytkinakseli oli aivan märkä juuresta. On tainnut kytkinakselin stefa pettää.


Samalla kun moottoria irroittelin, huomasin kuskinpuolen jarrukilvessä muutaman pisaran alareunassa. Se paljastui jarrunesteeksi ja näköjään jarrusylinteri oli sitten päättänyt sanoa työsopimuksen irti. Kesti sen 11000 kilsaa ajoa. On tainnut vuotaa jo kesäkauden päättäjäisistä pois tullessa, sen verran märät kengätkin olivat. Täytyy vaihtaa kummallekkin puolelle "merkkiosat", nämä sylinterit taisivat olla halvimmat mahdolliset mitä pari vuotta sitten tuli vastaan.


Talven projekteihin kuuluu myös runkopalkkien notchaaminen. Vetarit käyvät nyt niin lähellä palkkeja, että suojakumien klemmarit eivät pysy paikoillaan. Suojakumit näyttävät tältä, kun ajaa isompaan töyssyyn täydellä lastilla. Vetarit eivät ole onneksi ottaneet kosketusta.


Pikku vikoja, helppo korjata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti