keskiviikko 3. elokuuta 2016

Hot Start Relay

Tämä uusi moottori on muuten pelannut kuin ajatus mutta kuumakäynnistyksen kanssa on ollut enempi vähempi ongelmia kokoajan. Kuumaa konetta on kaasu pohjassa on saanut veivata tovin, ennen kuin kone on hörähtänyt käyntiin. Alkuun epäilin kaasareita ja ryyppyjä mutta sama ongelma on seurannut mukana eri kaasareillakin, tavalla tai toisella. Ryypytkin poistin jo alkukesästä eikä siitäkään kauheasti apua ongelmaan ollut.

Startti kyllä pyörii mutta aavistuksen hitaalta se on aina kuumana vaikuttanut. Kylmänä kone on aina hörähtänyt kertalaakista käyntiin. Maanantaina päätin sitten vielä kokeilla, josko ongelma ratkeaisi starttireleen avulla. Tässähän ei vakiona relettä ole. Releen puutetta tuli jo pari vuotta sitten ihmeteltyä, kun sähkökaavioita tutkin. Pyöräytin pikaisesti konehuoneeseen väliaikaisen starttireleen ja nyt on pari päivää ajeltu tällaisella virityksellä.


Ongelmat katosivat samantien! Yhdeksän kertaa kymmenestä on kone hörähtänyt heti käyntiin kun avaimeen on koskenut ja tuo yksikin kerta oli vain pari pyörähdystä enemmän. Kaasu pohjassa pitkään veivaaminen siirtyi historiaan. Näköjään sähkö ei vain vakio johtosarjalla/vanhalla virtalukolla riittänyt uuden kovemmilla puristuksilla varustetun koneen kanssa. Viime kesänä vakiokone matalammilla puristuksilla jaksoi aina pyörähtää helposti käyntiin ilman relettä.

Täytyy talvella viimeistellä kytkentä pysyväksi ja nyt voisi viritellä ryypytkin takaisin toimintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti