torstai 29. syyskuuta 2016

Stefa vaihtoon

Tänään nappasin moottorin irti ja sieltähän se öljyvuodon syy lopulta löytyi. Vauhtipyörän stefasta näki nyt selvästi, että ei se öljyä pitänyt.


Kytkinkopan puoli aivan kuiva eli auttoi se viimeksi vaihdettu kytkinakselin stefakin jotain.

Lohkossa oli ennestään Elringin stefa ja tilalle laitoin Victor Reinzin. Elringin huuli oli reilun millin väljempi mitä Victorin, kun stefoja pöydällä toisiinsa vertailin. Olisikohan se edesauttanut öljyn tihkumista?


Moottoria autosta purkaessa sattui jännä juttu. Startin kun irroitin, niin sen perässä tipahti naamalle pakkaspropun näköinen metallilätkä.


Tovi meni ihmetellessä, että mikä ihme tämä on ja mitä se siellä startin päällä teki. Sitten välähti, tämähän on apusimpukan tapin peitelevy. Ja tosiaan, etuakselista puuttui kyseinen peitelevy. Tämä on siis viime sunnuntaina tipahtanut testilenkillä etuakselista irti ja pompanut tien kautta startin ja vaihteiston päälle!!! Uskomatonta!

Tänne jäikin päivittelemättä lisäjäähyn tilanne. Kotipihaa pidemmälle en sen kanssa selvinnyt, kun tihkui öljyä jokaisesta letku/nippa liitoksesta. Purin koko roskan pois autosta. Pitää teettää hydrauliikkapajalla kunnon letkut ja jatketaan sitten harjoituksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti