sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Laakerit vaihtoon

Kytkinakselin vuodolle löytyi selitys. Stefan sisällä oleva jousi oli katkennut ja sen jälkeen tuo ei paljoa enää tiivistänytkään.


Tämänkin piti olla laadukas stefa mutta en uskaltanut enää toista samanmerkkistä laittaa. Laitoin akselille toisen valmistajan "laatu" stefan. Katsotaan kauanko se kestää.

Takapyörien laakereita ja niiden välyksiä olen ihmetellyt jo siitä saakka, kun bussin pari vuotta sitten kasasin. Silloin laitoin alle saksalaiset Febin laakerit, piti olla laadukkaat. Laakereissa oli heti alkuun pieni välys mutta laite meni rekisteröintikatsastuksesta läpi enkä jäänyt murehtimaan asiaa enempää. Viime kesänä asia alkoi taas vaivata mieltä, kun rengasta nitkuttelin. Ei välys ajoa haitannut mutta ei tuolla isoja välyksiä saisi olla. Maailmalla useammallakin bussikuskilla tuntui olevan vastaava "ongelma". Toisten mielestä asia oli ihan OK ja toisten mielestä tuolla ei mitään huomattavaa välystä saanut olla. Kesällä tilasin varuilta uuden setin laakereita hyllyyn. Tällä kertaa toisen valmistajan tuote.


Tänään otin ja vaihdoin kokeeksi toiselle puolen nämä uudet laakerit ja välykset katosivat samantien! Nyt akselin päässä tuntuu just ja just pieni välys eli omaankin käteen tämä alkaa tuntua oikealta. Febin rullalaakerissa oli käsissäkin pyöritellen huomattavasti isommat välykset kuin näissä uusissa. Vaihdoin laakerit toisellekkin puolelle ja myös sieltä katosi välykset. Nähtävästi nuo Febin laakerit olivat alusta saakka susikappaleet.

Iltapuhteiksi kaiversin runkopalkkeihin koloset. Nyt ei pauku enää vetarit, suojakumit tai suojakumien klemmarit isollakaan lastilla runkoon. Jos loppuviikosta saisi vielä hitsuuteltua nuo notchit loppuun, niin pääsisi taas kasaamaan auton ajokuntoon.


Tämähän etenee ihan kivasti, pitää varmaan alkaa katsella jotain uutta projektia talveksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti