sunnuntai 9. elokuuta 2020

Lehtijutturetki ja vähän remppaa

 Perjantaina kurvasin Hämeenlinnaan. Linnanpuistoon oli sovittu tärskyt Aircooled Momentsin rytmiryhmän ja Caravan-lehden toimittajan kanssa. Odotettavissa retroretkeilyyn liittyvää juttua lehdessä loppusyksystä. 

Muutama tunti retkeiltiin linnanpuistossa ja illaksi suuntasimme bussien keulat Virala Campingiin. Bussit muodostelmaan ja leiri pystyyn. Hyvää seuraa, lettuja ja virvokkeita, niistä on lämpöiset elokuun yöt tehty. Juttua riitti aamun pikkutunneille saakka ;)

Lauantaina päästelin yhtäsoittoa takaisin kotia. Matka meni hienosti mutta kotipihassa autosta noustessani kiinnitin huomiota ylimääräiseen ääneen konehuoneen suunnalta. Ylläripylläri, siellähän se laturin laakeri valitti. Reilu kuukausi sitten vaihdetussa varamoottorissa oli 15000 kilsaa ajettu laturi ja sen laakerit olivat nyt tiensä päässä. Auto talliin jäähtymään ja sunnuntai aamuna työkalut kouraan.

Sieltä sen laturin puolessa tunnissa sai kaivettua ulos. Ensimmäinen kerta kun tuli laturi irroitettua koneen ollessa paikoillaan. Vähän piti ensin service manuaaliakin vilkaista, kun ei meinannut usko riittää että laturi mahtuisi yläkautta tulemaan esiin.

Onneksi hyllyssä oli edellisen koneen laturi ja yksi täysin ajamatonkin rempattu yksilö. Lopulta totesin, että tuossa edellisenkin koneen laturissa alkaa olla toinen laakereista väljä. Sillä oli ajeltu jotain 20-30 tuhatta kilsaa. Kaikki laturit on tullut aikoinaan rempattua Motonetin laturin laakereilla. Niiden elinkaari ei nähtävästi ole kovinkaan kummoinen. Täytyy kaivella vielä laakerit latureista esiin ja tutkia oliko niissä mitään valmistajan merkintöjä. Jatkossa haetaan laakerit jostain toisesta kaupasta.

0 kilsaa ajetun laturin sujautin konehuoneeseen ja vika oli näiltä osin korjattu. Seuraavaksi nostin keulan ilmaan, kun Hämeenlinnassa kaveri huomasi ettei bussin jarruvalot toimineet. Tämä oli jo kolmas kerta muutaman vuoden sisällä kun jarruvalokatkaisija antautui. Tällä kertaa katkaisija oli alkanut myös päästämään jarrunestettä runkonsa läpi. Onneksi vain tihkumalla eikä kerta rykäisyllä. Muuten olisi ajeltu ilman jarruja. Nähtävästi nämä Motonetin myymät katkaisijat ovat sutta ja sekundaa.

Reklamaation tästä väsäsin mutta totesivat vain että vuoden takuu eli ei iloa tässä tapauksessa. Nyt täytyy etsiä näillekkin joku toinen hankintakanava.

Niin ja tuo edelliskerralla vaihdettu etanolibensaa kestävä polttoainepumppu on toiminut moitteettomasti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti