lauantai 3. elokuuta 2013

Tuulilasin alareunan korjaus

Puretaampa taas viime päivien aikaansaannoksia. Bussia kun yksi ilta tuijottelin, niin tajusin unohtaneeni yhden pohjapellin kiinnityksen korjauksen. Runkopalkissa oli alusta saakka ollut katkennut pultti mutterissa kiinni ja se piti korjata jo aikoja sitten mutta näköjään unohdus iski. Rälläköin jo kertaalleen maalatusta palkista katkenneen pultin ja mutterin pois ja hitsasin tilalle uuden mutterin, sitten taas maalattiin uudestaan.

Kertaalleen tehtyjä asioita kun taas tehtiin, niin askartelin oikealle puolelle uuden korjauspellin konehuoneeseen. Samoilla vauhdeilla hitsailin mutterit myös takaturvavöiden tulevia kiinnikkeitä varten. Päälle hapot ja odottamaan paikoilleen hitsausta. Takapenkille tulee kolmet lantiovyöt, eipähän ole tenavat ensimmäisessä jarrutuksessa tuulilasissa.

Takakaarien tulevaa asennusta ehdin myös edistämään. Hitsasin takalokarien takimmaiset palat paikoilleen. JK:lta tuli uudet korjauspellit tähän kohtaan, vanhoista ei ollut enää malliksi ja näin homma eteni vauhdikkaammin. Oikean puolen sisälokarin ulkoreunaa olen myös hieman hahmotellut suorasta pellistä, jahka pääsen sovittelemaan pintapeltejä niin veistelen tuon sitten lopulliseen muotoonsa.

Tuulilasin hapertunutta alareunaa olin jo alusta saakka ihmetellyt ja netistä lueskellut useampiakin eri korjausmetodeita. Lopulta päädyin JK:n valmiisiin korjauspaloihin, palat olivat halvat ja näillä lopputuloksesta tulisi todennäköisesti paras mahdollinen. Vetäisin laikalla koko alareunan auki. Ruostetta ja pitsiä paljastui niin paljon, että pikkupaikat ja täppimällä korjaaminen olisi vienyt ikuisuuden. Lisäksi ruostetta olisi jäänyt joka puolelle muhimaan. Pyyhkäisin pintaruosteet hiekalla pois ja laskin päälle happomaalit.

Korjauspalat vaativat pikkuisen sovittelua mutta istuivat lopulta todella hyvin paikoilleen. Tiivisteen uraan pistehitsit ja etureunaan yhtenäinen sauma. Ehdin tuon pikaisesti jo hiomaan ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Meinasin vielä sipaista varmuuden vuoksi hieman tinaa päälle ja sitten maalit niskaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti