perjantai 4. huhtikuuta 2014

Lasia luukkuihin

Viikko sitten noukin reissuiltani matkaan "uuden" lasin kuskinoveen ja takaluukkuun. Oven kromikoristetta kun mallailin paikoilleen, aloin ihmettelemään, että ompas uusi lasi jotenkin korkealla. Nostin lasin pois paikoiltaan ja totesin sen olevan reilu 10mm korkeampi kuin alkuperäinen lasi. Sitten vertailin lasien alakiinnikkeitä ja uuden lasin mukana tullut kiinnike paljastui matalammaksi. Eli eri ikäisten pallukoiden ovien laseissa ja kiinnitysraudoissa on siis eroa korkeudessa. Kaikki tosin näyttävän passaavan paikoilleen oikeilla kiinnikkeillä. Puhalsin lasin mukana tulleen matalamman kiinnikkeen puhtaaksi ja suihkin päälle maalit.

Oikean puolen oven kanssa harjoittelu tuotti tulosta ja vasen puoli oli kasassa murto-osassa siitä ajasta mitä toiselle puolen kului ;)

Uuden takalasin pinta paljastui pesun jälkeen aika karheaksi, lähinnä tuo taitaa olla maalipölyä mikä kyllä lähtisi kevyellä hionnalla pois. Päätin kuitenkin vilkaista vielä alkuperäistä tummennettua lasia. Suureksi yllätykseksi tummennuskalvo lähtikin todella helposti irti ja tovin puunauksella sain lasin niin puhtaaksi, että päädyinkin käyttämään sitä. Likaisempi lasi sai jäädä varaosiksi.

Perjantain iltapuhteiksi pyöräytin lasin vielä paikoilleen. En tiedä johtuuko harjoituksesta vai mistä, mutta takaluukun lasi oli paikoillaan noin viidessä minuutissa \o/

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti