perjantai 15. tammikuuta 2016

Kierteiden korjuuta....

Alkuviikosta kaadoin tuopillisen öljyä pukissa roikkuvaan koneeseen. Tuopillinen siksi, että halusin testata ensin mahdolliset vuodot, kun kaikki pohjan luukut olin käyttänyt auki. Hyvä, että testasin. Seuraavan aamuna oli lattialla parin desin lätäkkö. Lohkolämppärin tilalle vaihdettu peltiluukku tiputteli öljyä molemmista kiinnityspulteista. Pultit auki, vähän tiivistyksen parantelua ja pultit varovasti momenttiin. Tässä vaiheessa jo jännitti, kun lohkossa ei kauheasti ollut kierteitä jäljellä edellisten asentajien toimesta. Sain pultit momenttiin ja vuoto loppui!

Ilo loppui lyhyeen, kun hetken päästä öljyä alkoi tihkua peltiluukun laidalta. Peltiluukku ilman mitään olakkeita ei sitten toiminut O-renkaan kanssa, varmaankin O-rengas pääsi lipsumaan väärään asentoon tai jotain. Meni hermo ja päätin palauttaa lohkolämppärin takaisin. Sillä ainakin syntyy tiivis liitos O-renkaan kanssa. Lohkolämppäria paikoilleen laittaessa petti sitten ne loputkin kierteet lohkon toisesta reiästä, ihan sormilla pulttia pyörittäen. Kele! No, parempi nyt kuin auton alla jossain tienpäällä.

Quick & dirty korjaus. Bilteman halpis M6 kierteenkorjaussetti pelasti tilanteen. Sain sillä korjattua poikineen kierteen lohkosta hetkessä. Pultit momenttiin ja eteenpäin. Tätä kirjoittaessa lohkolämppäri on ollut pari vuorokautta paikoillaan ja öljyt ovat pysyneet koneen sisäpuolella!

Varamoottorin rempattuun jakajaan oli suunnitelmissa hommata kärjettömän sisuskalut mutta sitten iski nuukuus. Kalustin jakajan kärjillä, uudet sellaiset kun sattui hyllystä löytymään. Päälle vielä varastosta löytynyt, kiekkarajoittimella varustettu pyörijä. Koeajetaan moottori nyt huollon jälkeen näillä.

Tulpanjohdot hain Motonetistä, nämä bussiin ja ooppeleihin myytävät johdot ovat halvat ja hyvät. Jäähypeltien tiivistekumit pitää haalia muualta, niitä ei mukana tule vaikka type 4 koneisiinkin näitä johtosarjoja myyvät.

Sähköt kauniisti kytketty ja moottori olisi valmis koekäyttöön. Lauhtuisi vain pakkanen hieman, ei kehtaisi tallin ovia repiä auki -25 asteen pakkasella :( Jotenkin on alkanut poltella sellainen ajatus, että jostain doppeli talviautoksi ja tämä moottori siihen...

Survivalkittiin sain kympillä kokoontaittuvat pukit. Ei kuole reissussa auton alle niin helposti kuin pelkän saksitunkin kanssa kuolisi :D Toivottavasti ei tarvitse koskaan käyttää...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti