perjantai 1. tammikuuta 2016

Vanha kone palasiksi

Vuoden viimeisenä iltana hieman hifistelin ja askartelin Ratwellin sivuilta löytyneiden mittojen mukaan tiivisteet puhallinkopan ja lämmönvaihtimien liitokseen. Hyvin lämpöä kabiiniin tuli ilman näitäkin mutta ompahan alkupää nyt asteen verran tiiviimpi. Olipa aikamoista sorminäppäryyttä vaativa tehtävä viritellä paikoilleen, kun koko paketti putkistoa myöten oli jo bussissa paikoillaan ;)

Viime kesän palvelleen koneen yläkerran laitoin vuoden ensimmäisenä aamuna palasiksi. Mielenkiinnosta ja ei sitä muuten opi kuin tekemällä. Tästä tuli nyt sellainen noin 5500km "kestotesti".

Kansissa ja mäntien päissä pikkuisen karstaa. Venttiilit olivat OK eikä merkkejä liian laihalla tai kuumana käynnistä.

Seuraavaksi kurkkasin nostajat. Sieltä löytyikin ongelmia. Puolet uustuotanto nostajista oli vaihtokunnossa näiden kilometrien jäljiltä, ei hyvä. Nelosen pakonostajassa oli yksi pikkuinen kraateri mikä osui silmään ja tuntui kynnellä. Kakkosen imu ja pako olivat aivan kraatereita täynnä ja ykkösen pakonostaja oli myös vaihtokunnossa. Nokassa ei näkynyt mitään silmin havaittavia vikoja joten vaihdetaan nyt vain vialliset nostajat. Muut neljä nostajaa olivat priimakuntoisia.

Viime talvena kasasin tämän koneen Tom Wilsonin kirjan oppien mukaan ja siinä ei puhuttu missään vaiheessa puristussuhteista tai palotilojen mittailuista. Vakio-osaa vain niputettiin kasaan. Nyt hieman viisaampana tsekkasin mitat uudelleen. Kaikki oli OK ja vakiokoneen mitoissa. Lisäksi kiinnosti tietää kannentiivisteen todellinen paksuus, kun se on ollut tovin oikeassa momentissa. Kaikki tiivisteet olivat nyt 0,73mm paksuja eli uusi kannentiiviste puristui noin 0,02-0,04mm. Puristussuhde on jossain 7.3-7.1:1 välimaastossa. Aivan tarkkaa lukemaa en saanut, kun en mäntien syvennystä alkanut kauhean tarkasti mittailemaan. Näillä mennään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti