sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Varamoottori lähes valmis

Kyllä se vain niin on, että alkuperäinen on alkuperäinen. Puhaltelin nämä VW:n orggis venakopat ja kiristyspannat puhtaaksi jonkun aikaa sitten ja ajattelin, että jos näillä nyt edes varamoottorin koeajaisi penkissä. Ruosteiset pannat olivat pyörineet "romutukseen" laatikossa jo pidemmän aikaa, kun näyttivät niin huonoilta. Napsautin kopat kansiin kiinni ja nämä 40 vuotiaat kopathan olivat hurjasti paremmat kuin uudet uustuotanto kopat mitkä koneessa aiemmin olivat. Pannat piti kääntää vipuvarren kanssa paikoilleen, olivat niin napakat! Kopat istuivat kansiin täydellisesti, käytännössä ei väljää mihinkään suuntaan. Ero uustuotantoon kuin yöllä ja päivällä!

Bussissa kiinni olevaa moottoria varten hankitut koekäyttöputket pääsivät vasta nyt tositoimiin. Näihin 2 litraisen kansiin putket sopivat kuin nenä päähän. Jotain pientä eroa täytyy olla 1800:sen ja 2000:sen kansissa, kun 1800:siin nämä eivät heittämällä istuneet. Bussin lämmönvaihtimet tosin istuivat molempiin kansiin ilman isompia ongelmia. Jossain on siis joku heitto mitoissa, joko putkissa tai kansissa. Noh, tärkeintä, että lämmönvaihtimet ovat yhteensopivat.

Varamoottori alkaisi taas olla koeajoa vaille valmis. Muutama pikku puute vielä...

Tulpanjohdot täytyy hakea Motonetistä, ne olen todennut hyviksi bussissa, vaativat vain erikseen tiivisteet jäähypelteihin. Yhdet halpisjohdot tilasin taannoin maailmalta, tiivisteineen päivineen ja ne olivat niin surkeat, että heitin paketin samantien "viimeinen oljenkorsi laatikkoon".

Puolan orggis kiinnike puuttuu. Kuvasta puuttuvat takaosan jäähypellit olisivat edelleen hankintalistalla. Myöhäispallukan ilmanputsari pitäisi myös löytää tähänkin koneeseen...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti