torstai 7. tammikuuta 2016

Varamoottorin ruuvausta

Nyt oli hyvä sauma purkaa lohkolämppäri pois vanhasta koneesta. Joka tapauksessa piti kurkata ettei tuolta löydy ylläreitä öljyn seasta. Ei löytynyt yllätyksiä ja pulttasin samantien tilalle normi peitelevyn. Lämppäri pesun kautta hyllyyn odottamaan sitä päivää, että talviautossakin on type 4 moottori ;)

Puhaltimen kiinnityksen takana, kampuran pikkustefan alareunassa näkyi hieman öljyä. Nyppäsin kiinnityslevyn ulosvetäjällä pois ja siellä oli kuin olikin öljyä näkyvissä. Nyt taisi löytyä syyllinen mystiselle öljyvuodolle. Moottorin pohjaan ilmestyvät öljypisarat taisivat olla täältä peräisin. Tihkui just ja just sen verran, että koneen takaosaa pitkin valuen muodosti lohkon alareunaan aina pikku pisaran. Viime kesänä luulin yhdessä vaiheessa, että öljypumpun ja lohkon väli olisi aavistuksen vuotanut, mutta sieltä ei onneksi vikaa löytynyt. Stefa oli siis susi heti alusta saakka.

Tämä oli helppo korjata nyt kun kone oli levällään. Uusi stefa paikoilleen ja vähän liukkaria liikkuvien väliin.

Aamulla kuriiri tipautti ovelle puuttuvat nostajat. Nyt on vialliset neljä nostajaa vaihdettu uusiin ja yläkerta kasattu. Jäähypellitkin alkavat olla pääpiirteittäin paikoillaan.

Kohta pääsee testaamaan rempattua alkuperäisjakajaa. Onnistuin löytämään tähän oikeanmallisen alipainekellonkin. Nyt kun saisi päätettyä mitä tuonne jakajan sisälle työntää, kärjet, Pertronixin vaiko jonkun Pertronixin halpakopion...

Viime kesän säätösessioista viisastuneena merkkasin tähänkin koneeseen 180 asteen kohdalle punaisella merkin. Mukavampi säädellä venttiileitä koneen ollessa autossa kiinni.


Bussiakin hiplasin hieman. Tuplakaasareiden käyttöakselin oikean puoleisessa päässä on alusta saakka ollut kulahtanut muoviholkki, jousen ja kaasarin rungon välissä. On se asiansa ajanut, vaikkakin hieman takerrellen. Nyt bongasin netistä uutta palikkaa tähänkin kohteeseen. Itseasiassa vajaa viikko sitten vasta tajusin, että sinne käyttöakselin sisään tällainen ylipäätään kuuluu. Liikkuu vivusto taas pykälän verran herkemmin!

Nostajia odotellessa luomisen tuska purkautui "survival kitin" uudelleen suunnitteluna. Purin vanhan matkapakin sisällön ja kasasin kaiken tarvittavan alumiinisalkkuun. Näillä eväillä tekee pienet rempat tienpäällä, jos ongelmia ilmenee. Tarkkaan valittu setti työkaluja. Muutamia sähköosia, kaasu- ja kytkinvaijerit ja tietysti rautalankaa + jeesusteippiä ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti