perjantai 23. heinäkuuta 2021

Pohojoseen...

 Sunnuntai aamuna, 18.7., bussi starttasi 07:57 ja keula suunnattiin kohti Oulua. 16:00 pitäisi olla Rovaniemellä rippijuhlissa joten lappu lattiaan ja menoksi. Tupoksen ABC:llä nopeasti tankki täyteen ja 15:21 oltiin Rovaniemen Prisman parkkipaikalla. Nopeasti juhlavaatteet päälle ja 15:45 oltiin jo onnittelemassa juhlakalua.

Juhlat juhlittiin ja yö nukuttiin juhlapaikan pihassa. Diesel lämmitintäkin pääsimme kokeilemaan, kun ennen nukkumaan menoa käytin auton lämpöiseksi ja samalla sai kosteuden pois sisältä. Hyvin nukutti!


Tukevan aamiaisen jälkeen kurvasimme pukin pajalle, perinteeksi muodostuneeseen joulukorttikuvaan. Viimeisen viidentoista vuoden aikana on käyty Rovaniemellä joka kesä, poislukien 2020 koronavuosi. Lähes yhtä monta kertaa on käyty myös ottamassa kuva pukin kanssa, tällä kertaa ensimmäistä kertaa ilman jälkikasvua!
Rovaniemeltä auton keula Yli-Tornion suuntaan. Matkalla pysähdyttiin jäätelölle Lohijärven kyläkaupalla.


Yli-Torniolla perinteinen Aavasaksan pysähdys ja maisemien ihmettely.Yli-Tornion K-kaupan pihassa pidimme pikaisen ruokatauon. 


Mitään sen suurempaa suunnitelmaa ei ollut ja tarkoitus oli käydä sanomassa heipat tutuille ja ajaa yötä myöten takaisin Jyväskylään. Yllättäen huomasimmekin olevamme leirissä Torniojoen rannalla ja lämmittämässä rantasaunaa. Reissut ilman suunnitelmia on parhaita, fiilispohjalla ja aamulla ei koskaan tiedä mistä itsensä löytää illalla. 

Skumppaa, makkaraa ja saunoimme yömyöhään.Auringon laskiessa vielä kastautuminen joessa.


Sitten päät tyynyyn, upeissa maisemissa...


Hyvin nukutun yön jälkeen leirin purku ja laskettelimme takaisin Jyväskylään, yhden pysähdyksen taktiikalla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti