keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Kemijärvi

 Kemijärvi Camping bongattiin vahingossa, kun oltiin matkalla aamupäivällä Pyhän ja Luoston suuntaan. Alunperin oli suunnitelmissa kärvistellä Pyhän caravanparkissa yö mutta Kemijärven keskustassa huomattiin camping kyltti ja pyöräytettiin auto ympäri. 

Siinähän oli todella kiva leirintä aivan Kemijärven ytimessä ja veden äärellä. Maksettiin yö ja pyörähdettiin Pyhä/Luosto päiväseltään. Kuuden aikaa illalla olimme takaisin leirinnässä ja nykäistiin leiri pystyyn auringon paisteessa.


Päivän kiipeilyjen päälle oli mukava käydä pulahtamassa leirinnän hiekkarannalla. Muutkin fasiliteetit olivat kunnossa, siistit suihkut, vessat ja keittiötilat. Täällä pysähdytään jatkossakin, kun näillä nurkilla liikutaan!

Päivä oli pureskeltu eväsleipiä joten trangia laulamaan ja hieman pastaa kehiin. 

Tänä kesänä trangia on ollut kovalla käytöllä. Kuivamuona kulkee pienessä tilassa ja siitä syntyy nopeasti maittavat eväät. Kylmäkaapissa kulkee aina muutama valmis salaattipaketti mukana joten evästä saadaan eteen alle puolen tunnin vaikka mihin pysähdyttäisiin. 


Sapuskan päälle istuskeltiin ja katseltiin "omassa" rannassa avaraaluontoa, pääosassa kolme joutsenta.

Yhdentoista aikaan laitettiin bussi yöpuulle. 


Mutta Kemijärven korkeudella kun oltiin, niin täällähän ei aurinko laskenut enää ollenkaan joten lähdimme kävellen tutustumaan cityyn. Tämän alempana ei aurinko ei käynyt vaan alkoi jo hetken päästä nousta uuteen päivään.


Kemijärvi oli muuten ensimmäinen paikka koko reissulla missä oli sääskiä. Ilmestyivät tosin paikalle vasta joskus aamuyöstä yhden aikoihin. Tälle reissulle kokeeksi hankittu Lidlin ötökäntappaja todettiin täysin turhaksi. En tiedä houkuttelisiko tuo paremmin ötököitä satimeen jos sen saisi ripustettua vaikka makuutilan kattoon. Kabiinin jalkotilassa se toimi vain yövalona. Seuraavaksi tökkäsin pistorasiaan Raidin myrkkyttimen. Kovasti ohjeissa kehuttiin että tappaa sääsket, yms. ötökät jopa 50 neliön alalta vaikka olisi ikkunatkin auki. No, meillä oli bussin ovi raollaan ja sieltä pukkasi jatkuvalla syötöllä verenimijöitä sisään eikä Raidin tappajastakaan ollut mitään iloa. 

Lopulta joskus kolmen aikaan yöllä napsautin kattoluukun ja sivuoven kiinni. Sen jälkeen saikin nukkua rauhassa aamuun saakka. Kesällä selviää onneksi vähillä unilla ;)

Puoli yhdentoista aikoihin pyöräytettiin aamupala. Purettiin leiri ja suunnattiin bussin keula kohti Rovaniemeä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti