sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Manamansalo

Ennen juhannusta alkoi polte pohojoseen. Alunperin oli tarkoitus että tälle kesälle ei sinne suunnalle lähdetä mutta kun pohojosen kaipuu iskee, niin siihen on vain yksi lääke. Heti juhannusriennoista kotiutumisen jälkeen siivottiin auto ja pedattiin sängyt valmiiksi uutta reissua varten. 


Toistakymmentä vuotta on reissattu länsipuolta pitkin joten nyt päätettiin lähteä tutustumaan itäiseen reittiin ja valittiin Manamansalon leirintä ekaksi yöpaikaksi. Sunnuntai aamuna kello soimaan, auto käyntiin ja päräytettiin yhdellä istumalla Kärsämäelle. Heti Jyväskylässä moottoritiellä iskettiin rekkaletkan imuun ja siinä oli mukava lasketella menemään. Kärsämäellä nopea tankkaus ja vähän täydennystä kylmälaukkuun. 

Seuraava jaloittelu olikin Alassalmen lossilla. Sen suuremmin ei oltu reittiä suunniteltu tai siihen tutustuttu joten lossi tuli kivana yllärinä matkan varrella. Manamansalon leirinnässä oltiin hyvissä ajoin jo kolmen huitteissa joten pääsimme valitsemaan upean rantatontin. Leiri pystyyn, sitten vaihdettiin lenkkivaatteet päälle ja lähdimme tutustumaan saaren lenkkipolkuihin. 


Upeita polkuja ja maisemia. Täällä olisi ollut kiva olla vaikka fillaritkin mukana. Lenkkeilyn päälle pulahdettiin upealta hiekkarannalta uimaan.

Uinnin jälkeen trangiaan tulet ja pasta carbonarat kehiin. Leirinnässä ei ollut mitään ravintolapalveluita tai ainakaan sellaisia ei bongattu joten hyvä että matkassa kulkee aina muutaman päivän "kotivara" omia eväitä. 


Loppuilta nautiskeltiin maisemista ja mikä parasta, saarella ei ollut yhtään sääskiä tai mitään muitakaan verenimijöitä!


Aurinko sukelsi taivaanrannan taakse noin klo 23:46 ja hieman sen jälkeen itsekkin oikaisimme pitkälleen bussin perälle. 


Leirinnälle pisteitä täysi kymppi. Rauhallista, siistiä ja puitteet muutenkin erinomaisessa kunnossa. Suppilautojen vuokrauspistettä jäimme kaipaamaan, matalat rannat olisivat olleet aivan huippuja suppailuun. Ensi kerralla omat suppilaudat mukaan, tänne tullaan varmasti toistekkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti